Kinniste uste taga käib remont ja arhiivikorrastus

Merit Männi
, ajakirjanik
Copy
Eesti Piimandusmuuseum Järvamaal
Eesti Piimandusmuuseum Järvamaal Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Tavapäraselt on aasta esimesed paar-kolm kuud Eesti piimandusmuuseumi majas ikka kulgenud veidi vaiksemas rütmis ent koroonaviirusest tulenevate piirangute tõttu on tänavune kevad alanud eriti vaikselt ning külastjaid oodatakse majja alles aprillis. Kui piirangud selleks ajaks ikka leebuvad. Muuseumipere jaoks aga jagub majas tegemist külastajatetagi.


 

Piimandusmuuseumi juhatuse liige Anneli Siimussaar rääkis, et kui eelmisel kevadel kasutati paus ära, et kontoriruume remontida, siis sel korral on töömehed askeldamas muuseumi esimese korruse ruumides. Kapitaalremonti seal küll teha pole tarvis, ent väiksemaid hädapärasemaid töid jagub. Töötajad aga on ametis koristus- ja korrastustöödega, mida Siimussaare kinnitusel on teha omajagu – maja on suur ja eksponaate palju. „Igav meil siin küll ei hakka,” naljatas ta. Ka ootab korrastamist üks kõrvalhoone ning ka arhiivi korrastamisele kulub aega.

Külastajaid loodab muuseumipere siiski alates aprillist taas võõrustada juhul, kui koroonaviirus taas oma plaane ei tee.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles