"Võrguplatsid korda!" toob üle Eesti juurde kümme võrkpalliväljakut

Sigrid Koorep
, ajakirjanik
Copy
Sel aastal saab projektiga "Võrguplatsid korda" mängukõlblikuks veel kümme palliväljakut. 
Sel aastal saab projektiga "Võrguplatsid korda" mängukõlblikuks veel kümme palliväljakut. Foto: Sille Annuk / Postimees

Eesti võrkpalli liidu ja Oma Ehitaja koostöös tuleb sel suvel taas üle-eestiline projekt "Võrguplatsid korda!", mille tulemusena saab Eesti juurde kümme mängukorras võrkpalliväljakut.

 

"Võrguplatsid korda!" saab teoks 11. korda. Aastate jooksul on Eesti võrkpalli liit koos Credit24, Oma Ehitaja ning Tallinna spordi- ja noorsooametiga korrastanud ja rajanud 110 võrkpalliväljakut, sel suvel jõutakse 120. väljakuni. Projekti suurtoetajana jätkab ehitusettevõte Oma Ehitaja, kes tarnib väljakute korrastamiseks ja komplekteerimiseks vajalikud vahendid.

Taotluste esitamise alguskuupäev oli 24. märts ja lõppkuupäev 16. aprill.

"Keerulistest aegadest hoolimata väärivad eelkõige jätkamist projektid, mis on tõendanud aastate jooksul oma vajalikkust ning jätkusuutlikkust," sõnas Oma Ehitaja juhatuse liige Kaido Fridolin.

Eesti võrkpalli liidu rannavõrkpalli projektijuht Tauno Lipp lausus, et suur rõõm on igal aastal selle projektiga taas algust teha. "Tänu Oma Ehituse abile oleme igal suvel saanud juurde uusi väljakuid ja seeläbi saavad võrkpallisõbrad üle Eesti oma lemmikalaga tegelda. Lisaks võimaldab korraliku väljaku olemasolu ala juurde tuua uusi harrastajaid ja seeläbi laieneb võrkpalli kandepind," rääkis ta.

Žürii vaatab kõik taotlused hoolega läbi ning valib parimate argumentatsioonide ning illustreerivate materjalide alusel välja kuus kohta, kuhu juba sel aastal plats rajada. Lisaks valib žürii avalduste hulgast veel kümme, mille lühikirjeldused lähevad 20. aprillil Postimees.ee portaalis rahvahääletusele, kus kõik soovijad saavad ühe nädala jooksul anda oma poolthääle kõige rohkem meeldinud kohale. Rahvahääletuse tulemusena selgub neli enam toetust kogunud kohta, kuhu samuti sel aastal võrkpalliplats rajatakse. 

Konkursile on oodatud osalema kõik, kes vastavad järgmistele tingimustele.

* Taotlejal on võimekus platsi ehitada ja igal aastal hooldada.

* Võrkpalliväljakule on tagatud avalik ligipääs ja väljak asub avalikult nähtavas ning ligipääsetavas ohutus kohas. Asukoha kohta peab taotleja lisama taotlusesse vabas vormis kinnituse kooskõlastuse koos omavalitsuse või eraomaniku kontaktandmetega.

* Lisada tuleb selgitus, miks sellesse piirkonda oleks võrkpalliplatsi vaja.

* Samuti tuleb lisada asukoha plaan, fotod asukohast ja muud võimalikud materjalid.

Allikas: volley.ee

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles