Koeru hooldekodu ulatas naabermaakonnale abikäe

Copy
Koeru hooldekeskuse uues osakonnas on 20 kohta ja neist pooled võivad lähiajal täituda Lääne-Virumaalt saabuvate koroonahaigetega.
Koeru hooldekeskuse uues osakonnas on 20 kohta ja neist pooled võivad lähiajal täituda Lääne-Virumaalt saabuvate koroonahaigetega. Foto: Dmitri Kotjuh

Koeru hooldekeskus sõlmis Lääne-Virumaa omavalitsuste liiduga koostööleppe, et kui neil on piisavalt vaba ruumi, võtavad nad vastu ka naabremaakonna koroonahaigeid, kes ei vaja haiglaravi, kuid ei saa veel ka iseseisvalt kodus hakkama.

Koeru hooldekeskuse juhatuse liige Terje Teder rääkis, et eelmise aasta lõpus said valmis ühe tiiva uuendustööd. Koroona tõmbas aga sellega seotud esialgsetele plaanidele kriipsu peale. «Nüüd on meil see osakond tühi ja kuna teiste majainimestega seal kokkupuudet pole, saame seda pakkuda koroonahaigetele,» tähendas Teder.

Uues osakonnas on 20 voodikohta ja Lääne-Virumaa elanikud võivad tulevikus täita neist kümme. Koroonast tervenejale pakutakse Koerus üldhooldusteenust, lihtsalt öeldes tähendab see söömis- ja magamisvõimalust, kuid loomulikult jälgitakse ka inimese tervist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles