Kahe klassivenna lugu: tudengina pea ees tundmatusse ja naisemehena tagasi

Urmas Glase
Copy
Aasta Leedus elanud Asta ja Sander Laurson kolisid eelmise aasta novembris Paidesse, kus kuu aja eest sündis ka nende tütar Aleksandra.
Aasta Leedus elanud Asta ja Sander Laurson kolisid eelmise aasta novembris Paidesse, kus kuu aja eest sündis ka nende tütar Aleksandra. Foto: Dmitri Kotjuh

Nagu paljud noored enne ja pärast neid, põrutasid ka klassivennad Sander Laurson ja Tõnn Luts Paide gümnaasiumi reaalklassi lõpetamise järel kodukandist minema. Pealinna õppima ja sealt edasi suviti USAsse raamatuid müüma.

Sander läks Tallinna tehnikakõrgkoolis ja EBSis õppimise järel Kanadasse, kuni aasta tagasi tegi elumuutva kannapöörde. Ta on aastaga kosinud leedulannast kaasa, kolinud tagasi koju Paidesse vanaemast jäänud korterisse, saanud äsja isaks ja töötab lootustandvas iduettevõttes, mis on keskendunud meditsiiniteenuse kättesaadavuse parendusele.

Viis aastat suviti USAs ukselt uksele raamatuid müünud Tõnn valmistab tiimijuhina tudengeid müügitööks ette ja naudib reisimist, mida 160 aastat raamatumüügiga tegelev ettevõte talle pakub.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles