Omavalitsused loodavad euroraha toel ääremaastumist vältida

Merit Männi
, ajakirjanik
Copy
Euroraha.
Euroraha. Foto: pxhere.com

Omavalitsustel on suured ootused EL-i uue eelarveperioodi toetusmeetmetele, sest need annaksid võimaluse suunata Euroopa finantse väiksematesse piirkondadesse ja vältida seega ääremaastumist.

Euroopa Komisjoni ettepaneku kohaselt eraldatakse Eestile perioodiks 2021–2027 ühtekuuluvuspoliitika toetusi 3,37 miljardit eurot. Toetuste kasutamisel saab olema kuus eesmärki: nutikam Eesti, rohelisem Eesti, ühendatum Eesti, sotsiaalsem Eesti, inimestele lähedasem Eesti ja õiglane üleminek, teatas linnade ja valdade liit (ELVL).

"Eesti linnad ja vallad soovivad osa saada Euroopa uue toetusperioodi võimalustest. Meetmed annaksid võimaluse suunata Euroopa raha väiksematesse piirkondadesse, et vältida ääremaastumist ja parandada elukeskkonda läbi infrastruktuuri- ja teenustetasemete ühtlustamise, seda alates info- ja kommunikatsioonitehnoloogia valdkonnast kuni sotsiaalteemadeni välja. Samal ajal loodame sellele, et ka Eesti suurlinnad saaksid võimaluse taotleda toetusmeetmeid, näiteks Tallinn trammiliikluse arendamiseks," selgitas ELVL juhatuse esimees Tiit Terik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles