Korteris sportijad tekitavad naabrites pahameelt

Merit Männi
, ajakirjanik
Copy
Jõusaal kodus
Jõusaal kodus Foto: www.flickr.com

Eesti korteriühistute liidu juhatuse liikme ja õigusosakonna juhataja Urmas Mardi sõnul on koroonakriis jätnud jälje ka kortermajades toimuvale, kus näiteks on sagenenud tülid sportimise pärast, samuti teevad inimestele tuska naabrid, kes koridorides kaitsemaske ei kanna.

Mardi sõnul reguleerivad lisaks seadustele kõigi käitumist ka ühiselt kokku lepitud normid ja hea tava. „Ühe inimese vabadus midagi teha ei tohi hakata piirama kellegi teise vabadust ja ära tee teistele seda, mida ei taha ise taluda, nii lihtne see ongi,“ tõi Mardi välja ammutuntud põhitõed. „Kui kortermajas on kokku lepitud käitumisnormides, siis mõistlik inimene peab sellest kinni. Ühiselu sujumisel on üksikisikul väga suur vastutus. Ka ilma politseipatrulli ja pideva kontrollita,“ märkis ta.

Mardi sõnul on koroonapandeemia paraku toonud välja palju murekohti, kus just see omaenda vastutus inimestel meelest ära läheb. „Käiakse haigena majas ringi, võõrustatatakse külalisi või minnakse naabritele külla, ei kanta trepikojas maski – aga need on just kohad, kus inimene ise saab haigust levimast takistada.“

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles