Töötasu hüvitise taotluste vastuvõtmine algab 1. aprillil

Järva Teataja
Copy
Töötukassa nõukogu ettepaneku kohaselt on märtsi ja aprilli töötasu hüvitamise aluseks käibelangus ja töötajate töökoormuse või tasu vähenemine.
Töötukassa nõukogu ettepaneku kohaselt on märtsi ja aprilli töötasu hüvitamise aluseks käibelangus ja töötajate töökoormuse või tasu vähenemine. Foto: Kristjan Teedema / Postimees

Töötasu hüvitise taotlus tuleb esitada töötukassa iseteenindusportaalis e-töötukassa, taotluste  vastuvõtmine algab neljapäeval, 1. aprillil.  Taotluse esitab tööandja või volitatud isik. Hüvitis kantakse töötaja pangakontole.

Märtsi ja aprilli töötasu hüvitamise aluseks on käibelangus ja töötajate töökoormuse või tasu vähenemine. Tööandja peab töötukassa iseteenindusportaalis avalduses märkima ära, millistele kriteeriumitele ta vastab ja lisama tõendavad dokumendid.

Töötukassa hüvitab töötajale ühes kuus 60% tema keskmisest kuupalgast. Hüvitise maksimaalne suurus ühele töötajale on 1000 eurot kuus brutos. Lisaks töötukassa panusele maksab tööandja oma töötajale tasu vähemalt 200 eurot brutos. Töötajat, kellele on hüvitist taotletud, ei tohi samal ega järgneval kahel kuul koondada.

Toetust saavad ka füüsilisest isikust ettevõtjad, kelle ettevõtlustulu oli 2020. aastal 50 protsenti väiksem kui 2019. aastal. FIE toetuse suurus on 584 eurot kuus.

Hüvitise taotlemiseks tuleb esitada avaldus mõlema kuu kohta eraldi. Märtsikuu töötasu hüvitamise avaldusi saab esitada aprilli lõpuni. Mai alguses algab aprillikuu töötasu hüvitiste avalduste vastuvõtt.

Hüvitise saajad avalikustatakse kord nädalas töötukassa koduleheküljel.

Lisainfot saab tth@tootukassa.ee või telefonilt 15501

Kirjalik juhis taotluse täitmiseks asub SIIN

Töötasu hüvitist tutvustav video asub SIIN

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles