Väikeettevõtjad ja ametiühingud kutsuvad riiki appi hüvitama karantiinilehti

Copy
Ametiühingute juhi Peep Petersoni sõnul aitab Google’i otsus madala kvalifikatsiooni ja sissetulekuga inimestel tulevikus paremat tööd leida.
Ametiühingute juhi Peep Petersoni sõnul aitab Google’i otsus madala kvalifikatsiooni ja sissetulekuga inimestel tulevikus paremat tööd leida. Foto: Konstantin Sednev

Eesti Väike- ja Keskmiste Ettevõtjate Assotsiatsioon (EVEA) ja Ametiühingute Keskliit saatsid esmaspäeva õhtul valitsusasutustele ühispöördumise, milles paluvad riigil leida võimaluse kriisimeetmena katta lisaeelarvest karantiinilehtede hüvitamise kulu 1. päevast ning et vastav seadusemuudatus jõustuks niipea kui võimalik.

Pöördumisele allkirja andnud Ametiühingute Keskliidu esimees Peep Peterson on veendunud, et Eesti suudab kõige kiiremini epideemia seljatada tööandjate, töötajate ja riigi sujuvas koostöös ning ettevõtete püsimajäämiseks ja töökohtade säilimise soodustamiseks on vaja lisameetmeid, mis tagaksid töötajate ja tööandjate rasketes oludes hakkamasaamise.

EVEA presidendi Heiki Ritsi sõnul teeb väikeettevõtjatele muret nö karantiinipäevade hüvitamine tööandjate poolt võrdselt haiguspäevade hüvitamisega: „paljudele ettevõtetele käivad lisanduvad üpris prognoosimatud kulud töötajate isolatsioonis oldud aja hüvitamisel üle jõu ja see võib viia massiliste pankrottideni.“

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles