Laadakorraldajale saabub tõehetk sünnipäeval

Merit Männi
, ajakirjanik
Copy
Mõne nädala pärast on Türi lillelaada eestvedajatel selgus majas, kas aiandussõprade suurüritust saab tänavu korraldada või tuleb see jälle järgmisse kevadesse edasi lükata.
Mõne nädala pärast on Türi lillelaada eestvedajatel selgus majas, kas aiandussõprade suurüritust saab tänavu korraldada või tuleb see jälle järgmisse kevadesse edasi lükata. Foto: Dmitri Kotjuh

Käesoleva nädala alguses tuli valitsuselt teade, et esialgu 11. aprillini kehtestatud piirangud lükkuvad veel vähemalt kaks nädalat edasi. Kevadel olukorra leevenemisele lootnud väiksemate ürituste ja laatade korraldajad hoiavad nüüd pöidlaid pihus ja hinge kinni, nii ka Türi lillelaada eestvedajad. Kui ka künnikuu lõpuks pole olukord riigis paranenud, lendab kogu siiani tehtud töö vastu taevast ja seda teist kevadet järjest.

«Praegu veel hoiame hinge kinni, ootame ja loodame,» ütles Türi aianduse ja mesinduse seltsi juht Pille Marrandi. Ta lisas, et koos korraldusmeeskonnaga käib vähemalt praegu töö selle nimel, et 21.–23. mail saaksid nad Türil lillelaadalisi võõrustada.

Laadale registreerunud kauplejate nimekiri on juba ammu lukus, müüjaid on Marrandi andmetel 600-700 ringis. Kirjapanek algas 1. veebruaril ja kohad tulid täis loetud tundidega. Tõsi, tänavu oligi vabu kohti näpuotsatäis, sest kui eelmisel aastal laat samuti koroonapiirangute tõttu pidamata jäi ja korraldajad kauplejatele platsimaksu tagasi andsid, pakkusid nad kohe ka varianti tänavusele laadale end kirja panna.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles