Ettevõtjad plaanivad Paidesse suurt kaubandus- ja meelelahutuskeskust koos spaahotelliga

Tiit Reinberg
Copy

Teisipäeval saabus Paide linnavalitsusse detailplaneeringu algatamise taotlus, millest selgub, et ettevõtjad planeerivad rajada Paide linna seitsmehektarisele alale kaubandus- ja meelelahutuskeskust. Lisaks kaubandusele on kolme aasta pärast valmivasse keskusse plaanitud kino, kohvikud, restoranid, laste mängumaa, spordiklubi, bowling'usaal ja ilusteenused. Samasse on kavas rajada 120 toaga spaahotell koos veekeskusega. Üksnes parkimiskohti peaks olema 461. Ettevõtjate ütlust mööda jääb projekti maksumus suurusjärku 40 miljonit eurot.

Detailplaneeringu eskiislahendusest selgub, et nii kaubandus- ja meelelahutuskeskus kui ka spaahotell ehitatakse Parkali 2 ja 4 ning Ujula Park P2 katastriüksusele. Need kinnistud jäävad Paides Järve tee ja Vallimäe vahele, kus seni on laiunud võsa. Kinnistu Vallimäe-poolses servas kasutatakse ära endise Simsoni vesiveski varemed, millest kujuneb miljööväärtuslik elamuala.

Ettevõtmise taga on OÜ Parkali Invest omanikud Priit Loime ja Leanyka Kurel, kelle selgitusel peaks projekti esimese järguga Paidesse kerkima kahekorruseline kaubandus- ja meelelahutuskeskus võimaliku ehituspinnaga 25 000 ruutmeetrit. Nagu sellistes keskustes ikka, on ankurrentnikuks mõni supermarket ja nii on see planeeritud ka Paides.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles