Nädalavahetus kostitab lörtsihoogudega

Järva Teataja
Copy
Prognoosi kohaselt võib ilm minna lörtsiseks.
Prognoosi kohaselt võib ilm minna lörtsiseks. Foto: MEELIS MEILBAUM/VIRUMAA TEATAJA

Ilmateenistus lubab nädalavahetuseks üsna heitlikku ilma. Reedel ja laupäeval võib sadada lörtsi ja ka lund, päikest näeb rohkem pühapäeval.

Reedel (2.04) ulatub Briti saarte poolt kõrgrõhuala üle Skandinaavia, samal ajal ulatub Venemaalt Peipsi äärde madalrõhuala. Öö hakul on taevas selgem, pärast keskööd lisandub pilvi ja vastu hommikut jõuavad ka esimese lörtsi- ja vihmahood. Õhutemperatuur langeb 0..-4°C-ni, rannikul on kuni +2°C. Päeval lisandub loodevoolus niiskust, mis tuleb lörtsi- ja vihmahoogudena alla. Õhutemperatuur +2..+7°C. Puhub mõõdukas lääne- ja loodetuul.

Ilm reedel
Ilm reedel Foto: kuvatõmmis: ilmateenistus.ee

Laupäeval (3.04) püsib Eesti kahe rõhuala piirimail. Venemaa kohal paikneva madalrõhkkonna servast kandub loodevoolus üle Eesti lörtsi- ja vihmahooge, öösel võib ka üürikesi lumehooge tulla. Tuul puhub loodest ja põhjast ning on puhanguline. Õhutemperatuur on öösel 0..-4, rannikul kuni +2, päeval +2..+7°C.

Ilm laupäeval
Ilm laupäeval Foto: kuvatõmmis: ilmateenistus.ee

Pühapäeva (4.04) öösel liigub üle kuivema ja rahuliku ilmaga kõrgrõhuhari. Õhutemperatuur on -1..-5, rannikul kuni +2°C. Päeval vaheldub selgem taevas pilvelaamadega, aga sadu neist ei tule. Edelatuul aga tugevneb, sest Norra rannikule läheneb uus aktiivne madalrõhkkond, laieneb üle Skandinaavia ja survestab Läänemereäärset rõhuvälja. Õhutemperatuur on +3°C-st meretuulega rannikul kuni +7..+10°C-ni sisemaal.

Ilm pühapäeval
Ilm pühapäeval Foto: kuvatõmmis: ilmateenistus.ee
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles