Liikumisanalüüs: kõige vähem liiguvad ringi Järva valla elanikud

Järva Teataja
Copy
Liikumisanalüüs: mida tumedam värv, seda suurem on paiksete ja väheliikuvate mobiilide osakaal
Liikumisanalüüs: mida tumedam värv, seda suurem on paiksete ja väheliikuvate mobiilide osakaal Foto: kuvatõmmis: liikumisanalyys.stat.ee

Vabariigi Valitsuse tellimusel teeb statistikaamet koos Telia, Tele2 ja Elisaga anonüümsetele mobiiliandmetele toetuvat liikumisanalüüsi. 1. aprilli seisuga olid telefonide liikumisandmetel tuginedes Järvamaal kõige paiksemad Järva valla elanikud.

Järva vallas oli paiksete või väheliikuvate mobiilide osakaal 1. aprilli seisuga 43%. Paide linnas oli see arv 33% ning Türi vallas 39%. Siiski ei saa seda statistikat võtta üks ühele, kuna kõik inimesed ei pruugi ringi käies mobiiltelefoni kaasas kanda.

Hiljuti tegi statistikaamet kokkuvõtte ka märtsi liikumisanalüüsi tulemuste kohta. Märtsi tulemused näitasid, et 11. märtsil kehtestatud lisapiirangute järel liikumine mõnevõrra vähenes, aga viimasel kümnel märtsi päeval oli liikumine taas aktiivsem.

Anonüümsetest koondandmetest on näha, et liikumine oli 11. märtsini aktiivsem kui 2020. aasta eriolukorra ajal. Pärast lisapiirangute kehtestamist vähenes liikumisaktiivsus eelmise aasta eriolukorra keskmisega samale tasemele. Viimasel täisnädalal (22.–28.03) hakkas liikumisaktiivsus suurenema. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles