Toiduliidu juhi Sirje Potisepa sõnul oli esimesel hindamispäeval konkurents tihe ja mitmed uued innovaatilised tooted üllatasid hindamiskomisjoni positiivselt. Näiteks tõi ta parima piimatoote tiitli pälvinud Farmi maasika-vanilje petimaiuse. „Farmi on otsustanud peti meie toidulauale tagasi tuua, tehes seda uues kuues petimaiusena. Tegu on Eesti esimese petil baseeruva väherasvase ja suvise hapendatud piimadessertiga, mille kõrged punktid on igati välja teenitud,“ kinnitas Potisepp.
Parima Valmistoote tiitli võitis Gustav Cafe Joel Ostrat Mango Lassi. „Tegu on imemaitsva tootega, mis sobib ühtviisi hästi nii hommikusöögiks, desserdiks kui vahepalaks. Tippkokk Joel Ostrati käe all valminud retsept on juba saanud klientide suureks lemmikuks, kuna valmistoode toob restorani maitseelamused igaühele koju kätte,“ sõnas Potisepp.
Parima Pagaritoote tiitli võitnud Eesti Pagari Kodukandi koorikleiva kohta ütles Potisepp, et tegu on kvaliteetse täisteraleivaga, mis on valmistatud ilma lisatud suhkruta. „Tootja on tarbijate suurele nõudlusele vastu tulnud ning loonud retsepti, kus on suhkru asemel kasutatud sigurijuurekiudu. Siguris leiduvad ained võimaldavad anda magusat maitset, kuid on madala kalorsusega ning kõrge kiudainesisaldusega. Lisaks uudsele ja tervislikule koostisele on toode ka väga maitsev, “ ütles ta.
Toiduliidu juhi Sirje Potisepa sõnul oli esimesel hindamispäeval konkurents tihe ja mitmed uued innovaatilised tooted üllatasid hindamiskomisjoni positiivselt.
Parima Kastme tiitli võitis Salvesti Ökoloogiline ketšup. „Salvest on kastmete kategoorias juba mitmendat aastat esikohal. On vähe toite, mida nende mahedast toorainest tublilt tomatine ketšup ei täiendaks,“ kiitis Potisepp.