Saalihokinaised läksid meistrivõistlusi juhtima

Kristo Kivisoo
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Paide-Järva U-17 noormehed võitsid hooaja esimestes mängudes nii Amblat kui ka Noorust.

Paide-Järva naiskonnal õnnestus meistrivõistluste teises ringis alistada Tamsalu ja asuda võistlusi juhtima.
Eesti meistrivõistluste hooaja esimesi mänge mängisid Paide-Järva U-17 noormehed eelmisel nädalal Aravetel.
Järva saalihokiklubi treener Piret Sapp ütles, et esimeses mängus olid noormehed vastamisi uustulnuka Noorusega, kus mängivad kiired ja füüsiliselt tugevad vene poisid. «Nad alustasid treeninguid alles üsna hiljuti, kuid on juba arvestatavad vastased,» lisas ta.
Sapi sõnul alustas Paide-Järva hästi ja oli esimese veerandaja lõpuks ees 5:0, aga teisel veerandajal tuli Noorus kolme väravaga järele. «Seisul 5:3 algas viimane veerandaeg, kus meie noormehed suutsid lõplikult oma paremuse maksma panna,» lausus ta. «Lõpptulemuseks jäi 10:4 Paide-Järva kasuks.»
Teises mängus oli Paide-Järva vastamisi Amblaga. Sapp sõnas, et tegelikult mängivad Ambla võistkonnas Jäneda ja Ambla poisid. «Mäng oli tasavägine, peaaegu igale löödud väravale suutsime alati vastata,» selgitas ta. «Kuni lõpuminutiteni oli Ambla väravaga ees, kuid meie noormehed suutsid lõpuks seisu viigistada 6:6 ja järgnesid bullitid.»
Bullitite esimene voor jäi viiki 2:2. «Teine voor kulges äkksurma põhimõttel, kus kandev roll oli Edward Ubalehel, kes realiseeris otsustaval hetkel oma võimaluse,» lausus Sapp. «Paide-Järva võitiski 9:8.»
Nooruse ja Ambla mängu vahe oli napp 15 minutit ning Amblaga kohtuma minnes polnud mängijad veel eelmisest kohtumisest puhanud.
Treener Taiga Laur jäi noormeestega rahule. «Võistkond mängis lõpuni ega andnud alla,» ütles ta. «Läksime võitma, sest väravavaht Sander Eninšile tuli ju teha sünnipäevakingitus.»
Nädalavahetusel Tapa spordihoones peetud Eesti meistrivõistluste teises ringis kohtus Paide-Järva naiskond Tamsaluga. «Esimesel veerandajal suutsime küll teha vastase väravale palju pealeviskeid, kuid värav jäi löömata,» kurtis Piret Sapp. «Kui ise ei löö, löövad vastased ning teise veerandaja algul oli seis 1:0 Tamsalule.»
Sapi hinnangul suutsid neiud end seejärel kokku võtta ning Helen Ojala söödust ja Savelin Sarniku viskest järgnes vastuvärav. Teise ja kolmanda värava lõi Taiga Laur.
Vaatamata ilusatele rünnakutele ja väravatele, tegid Paide-Järve naised Sapi hinnangul kaitsevigu ja kolmas veerandaeg algas viigiseisult 3:3. «Tugev võitlus palli pärast tõi edu ja neljanda värava lõi Eneli Väli,» selgitas ta. «Viimase värava võimaluse kasutas ära ründepaar Piret Peebo ja Taiga Laur.»
Mäng lõppes 5:3 Paide-Järva naiskonnale. Parimaks mängijaks osutus võistkonna treener Taiga Laur.
Laur hindas võitu Tamsalu üle ülioluliseks, sest selle mänguga läks Paide-Järva naiskond meistrivõistlusi juhtima. «Jäänud on veel rasked mängud Jäneda ja Saku naiskonnaga, keda soovime loomulikult võita,» märkis ta. (JT)

TEAVE
Paide-Järva U-17 tulemuslikemad mängijad kohtumises Nooruse vastu:
Santeri Sapp (1 värav), Edward Ubaleht (3 väravat, 2 söötu), Rainis Provornikov (2 väravat, 4 söötu), Kustas Jõe (1 värav, 1 sööt), Harvy Ivask (2 väravat), Keith Tauden (2 söötu), Kristjan Paloveer (1 värav, 1 sööt).
Paide-Järva U-17 tulemuslikemad mängijad kohtumises Ambla vastu:
Harvy Ivask (2 väravat, 1 sööt), Kristjan Paloveer (1 värav, 1 sööt), Santeri Sapp (1 värav), Rainis Provornikov (3 väravat, 1 sööt), Kustas Jõe (1 värav), Edward Ubaleht (1 värav, 1 sööt).

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles