Elektrilised kevadekuulutajad tuhisevad juba teedel

Anne Põder
Copy
Andreas Põder (vasakult), Sten Andreas Aasma ja Robin Raudsepp teavad, kuidas elektritõukerattaga liikluses ohutult sõita. Neile kõigile on sõiduriist ühest kohast teise jõudmisel suureks abiks.
Andreas Põder (vasakult), Sten Andreas Aasma ja Robin Raudsepp teavad, kuidas elektritõukerattaga liikluses ohutult sõita. Neile kõigile on sõiduriist ühest kohast teise jõudmisel suureks abiks. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Juba eelmisel suvel jõudsid suuremates linnades võidukäiku teinud elektritõukerattad ka väikelinna tänavapilti. Ilmade soojenedes hakkavad kergliikurid tänavail ja kergliiklusteedel jälle ringi sõitma. See tähendab, et paljudes kodudes võtavad lapsed nende ostu jututeemaks. Millest niisuguse sõiduvahendi ostul lähtuda ja kas lapsed üldse tohivadki kergliikuritega tänaval sõita?

Euronicsi tootejuht Jan Rist ütles, et elektritõukeratas on nii lastele kui ka täiskasvanutele linnas liikumiseks suurepärane sõiduriist. Seda muidugi juhul, kui läbitakse lühemaid vahemaid või kõik päevased asjaajamised mahuvad mõnekümne kilo­meetri ulatusse.

Rist märkis, et tõukeratta suurim eelis jalgaratta ees on kompaktsus. Nimelt käib mõõtudelt väiksem sõiduriist ühe liigutusega kokku. «Võtad selle kätte, astud rongi, poodi, kooli või kontorisse. See ei sega kedagi ja mure turvalise hoiustamise pärast jääb ära,» lausus ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles