Vanavanaema talu näitab teed tagasi koju

Urmas Glase
Copy
Katre Tatrik suutis küüni taastamiseks korraldada oma õuel koolitusi, mille käigus on müürid jõudumööda tugevaks kohendatud. Oma jutu kinnituseks on Katrel käes pakk fotodega, kust on näha viimaste aastate enenemist.
Katre Tatrik suutis küüni taastamiseks korraldada oma õuel koolitusi, mille käigus on müürid jõudumööda tugevaks kohendatud. Oma jutu kinnituseks on Katrel käes pakk fotodega, kust on näha viimaste aastate enenemist. Foto: Urmas Glase

Koerust pärit Katre Tatrik hakkas üle kolm aasta tagasi sealsamas Arukülas oma vanavanaema 30 aastat tühjalt seisnud talu südant võsast välja raiuma. Stressi maandamiseks, nagu ta ütleb.

Tema Karjalast küüditatud vanavanaema Anna Paukku leidis Venemaalt Eestisse jõudes oma õnne, kui soetas mullikate müügist teenitu eest 1970ndatel endale ja oma pojale Koeru külje alla talu. 1925. aastal ehitatud talu jääb Aruküla mõisast kiviviske kaugusele.

Ajahambast puretud taluhäärberi kõrged krohvitud laed ja maja läbivat koridori loovad kahepoolsed uksed reedavad, et omaaegne jõukas peremees, viinavabriku meister Isak Roman (Roomann), oli maja ehitades võtnud snitti mõisast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles