Põhja-Eesti maitsete aasta mekk ulatub ootamatult Järva valda

Urmas Glase
Copy
Rebase talu pidajad Piia ja Meelis Tiigemäe valmistuvad uueks hooajaks õunapuid lõigates. Nende meelest on Põhja-Eesti toidupiirkonna aastal hea võimalus näidata laiemalt, mida head siinkandis toodetakse.
Rebase talu pidajad Piia ja Meelis Tiigemäe valmistuvad uueks hooajaks õunapuid lõigates. Nende meelest on Põhja-Eesti toidupiirkonna aastal hea võimalus näidata laiemalt, mida head siinkandis toodetakse. Foto: Dmitri Kotjuh

Sel nädalal kuulutati välja Eesti järgmise aasta toidupiirkond ning mai lõpus võtab Põhja-Eesti Läänemaalt ja Haapsalult üle toidupiirkonna tiitlit kinnitava kahvli, millega algab paepealse maa maitsete aasta.

Järva vallavanem Arto Saar oli esmalt üllatunud, kui kuulis, et Harju- ja Virumaad hõlmavasse Põhja-Eesti kohaliku toidu võrgustikku kuulub ka Järva vald ning siinsetel söögikohtade pidajatel ja toiduainete kasvatajatel on võimalus juba viis aastat Eesti eri piirkondade vahel külakorda käinud toidupiirkonna aasta tegevustest osa saada.

Saarele meenus, et Järva vald sattus põhjaeestlaste leeri liitumiseelse Ambla valla tõttu, aga uues, suures vallas pole sellele siiani suuremat tähelepanu pööratud. «Meie ettevõtjatel on hea võimalus kasutada olukorda, kus oleme kaasatud mitmesse toidupiirkonda, ja loodan, et sellest haaratakse kinni,» lausus ta. «Nimelt on väljatöötamisel tervet Järvamaad haarava toidupiirkonna idee, mis toetub piimatoodetele.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles