Järvamaa noored plaanivad rajada 150 põhupallist koosneva festivaliala

Kuido Saarpuu
Copy
Festivali korraldusmeeskond.
Festivali korraldusmeeskond. Foto: Kaspar Pokk

Järvamaa noortest koosnev mittetulundusühing Quorum plaanib korraldada festivali, mis toimub 5.-8. augustini Oisus. Esimene sedasorti festival kannab nime „Aganiku festival 2021“. 

Peakorraldaja Sten Perilluse sõnul muudab festivali ainulaadseks ligi 150 põhupallist  koosnev festivaliala, mis mahutab ligi 250 inimest. Ta lisab: „Meie prioriteediks on tuua  festival inimesteni tasuta!“ 

„Aganiku festival 2021“ astuvad üles hinnatud Eesti muusikud: Ott Lepland,  Jarek Kasar ja Marek Sadam. Esinemisvõimalus antakse ka kohalikele noortele. 

Quorumi juhatuse liikme Joonas Piiri sõnul plaanitakse suur osa festivali eelarvest  kokku koguda Hooandja keskkonnas. Piiri sõnul ollakse lootusrikkad, et inimestele  idee meeldib ning 3500 euro kokku kogumine ei valmista raskusi. 

Lisaks hooandjatele on festivali suursponsoriks põllumajandusettevõte OÜ Estonia,  kelle abiga luuakse 150 põhupallist koosnev festivaliala. Noorte tegemist toetavad ka  teised kohalikud ettevõtted. 

Piir lisab: „“Aganiku festival 2021“ kaudu pöörame tähelepanu Eesti maaelule  ning kaunile loodusele. Kvaliteetse muusika ja eripärase keskkonna sümbioos pakub  inimestele elamusi, mida mujalt ei saa.“ 

Möödunud suvel korraldasid Quorumi noored kontserdid Paide linnas, Järva vallas ja  Türi vallas. Esinejateks olid Mari Jürjens, Alen Veziko ja Margus Vaher. Kokku  külastas kontserte ligi 1000 inimest.  

Quorum on 2019. aastal noorte poolt loodud mittetulundusühing, mille eesmärgiks on  elavdada Järvamaa kultuurielu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles