Haridustöötajate koroonakindlus tugevnes veelgi

Anne Põder
Copy
Paide Hammerbecki põhikooli õpetajad Jüri Kaugerand (vasakul) ja Krista Rikk saavad teistkordse vaktsiinisüsti pereõdedelt Ülle Tilgalt (paremal) ja Merit Vaarmalt.
Paide Hammerbecki põhikooli õpetajad Jüri Kaugerand (vasakul) ja Krista Rikk saavad teistkordse vaktsiinisüsti pereõdedelt Ülle Tilgalt (paremal) ja Merit Vaarmalt. Foto: Dmitri Kotjuh www.kotjuh.com

Tänasega saab suurem osa Järvamaa haridustöötajaid koroona vastu kaitsva süstiga senisest veelgi tõhusama kaitse. Teine doos AstraZeneca vaktsiini annab viiruse suhtes seniste uuringute põhjal 90protsendise kindluse.

Esmaspäevast saati oma õdedega jälle mööda maakonna koole ringi sõitnud perearst Ingrid Alt ütles, et vaatamata AstraZeneca vaktsiiniga hiljuti esinenud segadustele ja negatiivsele kõmule on teisest doosist keeldunud ainult üks varem vaktsineeritud haridustöötaja. «Oleme ikka selgitanud, et selle teise doosiga on nagu täispuhutava palliga: puhud palli õhku täis, aga kui korki ette ei pane, siis tühjeneb pall pikkamööda, kuid kindlalt,» lausus ta.

Alt sõnas, et omal moel ta siiski mõistab inimese otsust, sest oma hinge vastu ei saa ju minna. «Õnneks on tegemist tõesti üksikjuhtumiga, sest enamik õpetajaid on siiani vaktsineerima tulnud ja peab mõistlikuks alustatu lõpuni viia,» ütles ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles