Kunstikoolil läksid pintslid ja pliiatsid kaduma

Anne Põder
Copy
Punane tünn koos pintslite ja pliiatsitega haihtus kesklinnast üleöö.
Punane tünn koos pintslite ja pliiatsitega haihtus kesklinnast üleöö. Foto: Paide kunstikool/Facebook

Küllap on iga paidelane märganud kunstikooli reklaamivaid pintsleid ja pliiatseid Konsumi poe kõrval. Igati pilkupüüdev ja vahva installatsioon, mis annab edasi sõnumi, et kunst on linnas au sees. Nüüd on aga keegi suur "kunstihuviline" need punase tünni koos selle sisuga pihta pannud.

Sellega seoses pöördus Paide kunstikooli direktor Anneli Suits inimeste  poole palvega, et kui keegi midagi märkas või nägi või on kusagil põõsas vedelevaid suuri pliiatseid-pintsleid või tünni silmanud, siis nad on tänulikud iga vihje eest.

Suits märkis, et eile oli reklaaminstallatsioon veel alles, aga täna on selle asemel natuke mulda ja kive, mis tünni raskuseks oli, ja roosa laiguke. "Kui keegi nägi selle ära viimist või teab meie reklaami uut asukohta, andke palun teada," palub ta nii sotsiaalmeedia kui ajalehe vahendusel. "Oleksime väga rõõmsad kui installatsioon meieni tervelt tagasi jõuaks."

Samuti andis Suits niinimetatud "kunstikogujale" edasi sõnumi, et kui ta ei julge ise ühendust võtta, siis võib ta asjad ka vanale kohale tagasi panna. "Oleme selle eest väga tänulikud," lausus ta.

Suits rääkis, et kunstikool on ikka üritanud ühel või teisel moel linnapilti kunsti tuua. "Eelmisel nädalal lõhuti Ajakeskuse juures ära meie installatsioon "Veenuse sünd". Seda saame küll veel parandada. Pole hullu! Aga kurb on ikkagi," rääkis ta.

Nüüd aga kadus kesklinnast ära punane tünn koos pintsli ja pliiatsitega. "Eile käis kunstnik Sorge just neid tünne värvimas. Kuldne on veel alles. Täna tahtis teist korda värvida, kuid tünni ei olnud enam. Ei paistnud ka kuskil majade vahel olevat," kurtis ta.

Suitsule ajab selline tegevus hirmu nahka, sest just eile avasid nad Paides Tiigi tänaval hüpiknäituse ning plaanivad selliseid kunstiväljapanekuid linnas veelgi teha. "Kui need aga minema kõnnivad või ära lõhutakse, on ääretult kahju," sõnas ta.

Kindlasti teeb kunstikool juhtunu kohta ka politseile avalduse, kuid ootab esialgu, et äkki ilmub installatsioon kusagilt veel välja. "Kui ei, pole meil teist valikut. Paides peaks ju kaameraid piisavalt olema ning neid pliiatseid ja pintsleid vargad taskusse pista ei saanud," märkis ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles