Kesk-Eesti regioon tõuseb jälle päevakorrale

Urmas Glase
Copy
Järva maavalitsuse viimane maasekretär Rainer Eidemiller on viimased aastad töötanud rahandusministeeriumi regionaalhalduse büroo Järvamaa talituse kohalike omavalitsuste nõunikuna ja sügisest täitnud ka talituse juhi ülesandeid.
Järva maavalitsuse viimane maasekretär Rainer Eidemiller on viimased aastad töötanud rahandusministeeriumi regionaalhalduse büroo Järvamaa talituse kohalike omavalitsuste nõunikuna ja sügisest täitnud ka talituse juhi ülesandeid. Foto: Dmitri Kotjuh

Ajast, mil kaotati maavanema ametipost, pole aastaid ükski kohalik võimukandja rääkinud Järvamaa kui terviku arendusest ja suureks tegemisest.

Järvamaa kõrgeima riigiametniku kohuseid täitval Rainer Eidemilleril on soov tüürida ametnike suviste välitööde suund sinna, et igasse ilmakaarde pillutatud Järvamaast saaks Eesti keskel lõpuks eraldi regioon ning regionaalpoliitiliselt ääremaastunud piirkonna turgutuseks rakenduksid samasugused toetusmeetmed nagu Ida-Virumaal või Lõuna-Eestis.

Ametnike suviste välitööde nimetuse all peetud seminare ei tehta esimest korda. Enne Kesk-Eestit käisid ametnikud välitöödel Põlvas. Juba eelmisel aastal pidanuks Järvamaa korraldama neid Jõgevamaaga kahasse, kuid kaela sadanud koroona lükkas plaanid sellesse aastasse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles