Järvamaal liiguvad ringi lõkkepatrullid

Kuido Saarpuu
Copy
Järva-Jaani vabatahtlike tuletõrjujate lõkkepatrull hoidis eriolukorra ajal kevadel ümbruskonnal silma peal. Fotol on päästemasina roolis Arto Saar.
Järva-Jaani vabatahtlike tuletõrjujate lõkkepatrull hoidis eriolukorra ajal kevadel ümbruskonnal silma peal. Fotol on päästemasina roolis Arto Saar. Foto: Erakogu

Kriisikomisjoni liige, Lääne päästekeskuse Järvamaa päästepiirkonna juht Arvi Luuk ütles, et nädalavahetusel olid superilusad ilmad, kuid ka kõva tuul ja see päästis meid lõkete tegemisest – meie inimesed on ohtudest teadlikud.

 

Järva vallas andsid tooni aga suvilate omanikud, kes tulevad linnast maakodudesse ja tahavad nädalavahetust täiel rinnal ära kasutada – mõned lõkked olid. Kuid päästjad ei pidanud Järvamaal põlengutel käima, küll olid Aravete päästjad abiks Harjumaal ja Tapal.

Kui nädalavahetus läks rahulikult, siis 20. aprillil põles poolel hektaril kulu Kapus Tuule kinnistul. Tuli sai Luugi sõul alguse väikesest lõkkest. Inimene püüdis seda ise käepäraste vahenditega kustutada, kuid tuli liigub edasi meeletu kiirusega. Appi tulid Koeru komando päästjad.

Lõkkepatrullid jätkuvad ka sel nädalavahetusel, sest lõkketegemine pole veel keelatud ja kindlasti tehakse jürituld. Küll tuleb täita tingimusi, teha lõket hoonetest turvalisel kaugusel ja heinamaadest eemal ning käepärast peavad olema esmased tulekustutusvahendid. Lõket ei tohi jätta järelevalveta ehk peab olema lõkkevalvur. Kui märkate järelevalveta lõket, kutsuge päästjad – nad kustutavad tule ja küllap leiavad üles ka lõkke süütaja ning kelle kinnistul see oli – teda ootab trahv.

Eakamatel inimestel ei soovitanud Arvi Luuk lõkketegu mingil juhul üksi ette võtta, sest nad ei jaksa tulele piiri panna, ega ka selle eest ära minna.

Loe lisaks siit!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles