Maksimarketi juurdeehitus saavutas haripunkti

Anne Põder
Copy

Täna oli Paide Maksimarketi ehitajatel tähtis päev, sest vana kombe kohaselt tähistati sarikapidu, mis annab märku hoone ühe etapi valmimisest.

Haart Ehituse tegevjuht Riho Metsla ütles, et sarikapidu on ehitusmeeste püha üritus. Sellega märgitakse, et hoone on saavutanud lõppkõrguse ning tänatakse majajumalat, et ehitus sujuks hoone valmimiseni viperusteta. "Loodame, et nüüd saab ehitus täiskäigul jälle edasi minna. Tänavune talv oli ehitajale keeruline ning kõik ei sujunud nii nagu lootsime," lausus ta.

Hetkel on Metsla asjade käiguga siiski rahul. "Esimese etapi tahame tellijale üle anda septembris ja siis asuda uut ja vana osa ühendama. See on ehituse raskeim osa nii ehitajale kui ka tellijale. Aga samal ajal saab kauplus esimese osa juba kasutusse võtta ning pralleelselt ka vanas osas tegevust jätkata," selgitas ta.

Järva tarbijate ühistu juhatuse esimees Tõnu Uibopuu ütles, et klientidele on kõige olulisem, et kogu ehituse ajal on kauplus avatud. "Ka tööstuskaupade üle toomise teeme nii, et klient võimalikult vähe kannataks. Me ei koli ringi enne kui kõik ettevamistustööd on valmis," lasus ta.

Seda, et kogu juurdeehitus Maksimarekti sünnipäevaks 16. novembriks valmis saaks, Uibopuu enam ei usu. "See polegi eesmärk. Meie tahe on luua tänapäevane, nägus ja mugav kaubanduskeskus, mitte ülepeakaela tormata. Ehitaja võib ju sünnipäevaks meile ruumid üle anda, kuid nende sisustamine ja kujundamine võtab samuti aega. Kui juba teha, siis korralikult ning kiirustama me sealjuures ei hakka," rääkis ta.

Tiiu Lunts märkis, et enne jaanipäeva ei muutu klientidele miski. "Pärast seda hakkab ehitus juba meie igapäevast tööd osaliselt mõjutama ning ruumikasutus saab olema häiritud. Vabandame oma klientide ees ebamugavuste pärast juba ette, kuid loodame, et kõik vajaliku saavad nad meie juurest siiski kätte," lausus ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles