Naised käivad paari nädalaga läbi kõik Paide tänavad

Urmas Glase
Copy
Paides on 134 tänavat. Naiskodukaitsjad Maarit Nõmm (vasakult), Siret Pihelgas, Merje Mihkelsaar, Siiri Sitska ja Piret Saul otsustasid need kõik otsast lõpuni läbi kõndida.
Paides on 134 tänavat. Naiskodukaitsjad Maarit Nõmm (vasakult), Siret Pihelgas, Merje Mihkelsaar, Siiri Sitska ja Piret Saul otsustasid need kõik otsast lõpuni läbi kõndida. Foto: Dmitri Kotjuh

Paide naised, keda ühendab kuulumine Naiskodukaitsesse, said innustust tallinlastest paarist, kes mõne aasta eest käis läbi kõik pealinna tänavad, ja võtsid sama käsile oma kodulinnas.

Naiskodukaitse Paide jaoskonna esinaine Merje Mihkelsaar ütles, et mõtte kodulinna tänavaid avastada pakkus oma kaaslastele välja tema. «Oleme naistega iga kuu midagi uut teinud, aga mida sa siin koroonaajal nii väga koos ette võtad,» lausus ta. «Meenus mõne aasta tagune lugu, kus mees ja naine käisid Tallinnas läbi kõik tänavad, ja pakkusin meie juhatusele välja, et võiks Paides sama teha. Meil on muidugi Tallinnaga võrreldes lihtsam – paari nädalaga on jõukohane linnale tiir peale teha.»

Mihkelsaar näitas roheliseks kriipsutatud kaarti, kus on käimata ainult mõni tänav, lisaks Kriilevälja ja Joodi. «Arvesse ei lähe tänavaületus või väiksem lõik, vaid tänav tuleb otsast lõpuni läbi käia,» sõnas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles