Piparkoogimaja tagahoov ootab tegusaid rohenäppe

Merit Männi
, ajakirjanik
Copy
Foto: Maarja Brause

Türi kesklinnas endisest kauplusehoonest kogukonnale mõnusat kooskäimiskohta rajav Maarja Brause pakub maja tagahoovis võimalust mõnele rohenäpule, kes huvitatud peenra rajamisest ning valmis seal lilli või taimi kasvatama.

 "Võib-olla elab linnakorteris mõni laps, kes sooviks oma taime kasvamist jälgida, kuid ei ole seda kuhugi istutada?," pakkus Brause välja. Laste jaoks oleks see tema hinnangul põnev protsess, jälgides kuidas mulda pandud seemnest kasvab taim millelt hiljem oma käega saaki korjata. Samuti ootab ta kogukonnaliikmetelt ideid ja ettepanekuid maja ümbritseva aia haljastuse osas. "Võime istutada ka mõne puu, mille kasvamisele saab kaasa elada koos kogukonnaga," pakkus ta veel välja. 

Peenraprojektist huvitatutel aga tasub meeles pidada, et oma taimede eest peavad nad ka ise hoolt kandma. Et aga tegemist on kogukonnale suunatud ettevõtmisega, saavad vajadusel ka teised abikäe ulatada. Et külvamise ja istutamise aeg on kohe-kohe ukse taga, tasub rohenäppudel lähiajal Maarja Brausele oma soovist teada anda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles