Noor õde saab maakonnahaiglas kõike proovida

Anne Põder
Copy
Siseosakonna õele Kätlin Rikbergile on selja taga asuv Järvamaa haigla lapsest saati tundunud koduse paigana. Praktika- ja tööaastad pole seda suhtumist muutnud.
Siseosakonna õele Kätlin Rikbergile on selja taga asuv Järvamaa haigla lapsest saati tundunud koduse paigana. Praktika- ja tööaastad pole seda suhtumist muutnud. Foto: Dmitri Kotjuh

Järvamaa haigla siseosakonna õde Kätlin Rikberg on korra elus kogenud valge kitli sündroomi. Ta poleks uskunud, et võib tunduda mõnele patsiendile nii hirmutav, et too kattub üleni külma higiga ja tõmbub hirmust krampi. «See on päriselt olemas. Mees värises nagu haavaleht, oli kaltsmärg ja näost valge,» sõnas ta. Õnneks on see seik jäänud Rikbergi kogemustepagasis ainsaks, enamik inimesi tunneb teda nähes ennast ikka rahulikult ja turvaliselt.

Paides sündinud, kasvanud ja koolis käinud Kätlin Rikberg (26) on üks väheseid noori, kes klišeelikult öeldes lendas pesast välja tarkust taga nõudma ja maailma avastama, kuid pöördus siis targema ja kogemuste poolest rikkamana kodukohta tagasi.

«Ma ei kahetse mingil juhul, et Paidesse tagasi tulin. Tunnen hoopis, et olen õigel teel, kogukonnale vajalik ja siin oodatud,» lausus ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles