Maapered soovivad Türi vallas abi saada pea 195 000 euro eest

Kuido Saarpuu
Copy
Hajaasustuse programmiga ehitatakse nii salv- kui ka puurkaeve.
Hajaasustuse programmiga ehitatakse nii salv- kui ka puurkaeve. Foto: Ants Liigus

1. aprillil lõppes hajaasustuse programmi taotluste vastuvõtt. Programmi eesmärgiks on hajaasustusega maapiirkondades elavatele peredele tagada head elutingimused ning seeläbi aidata kaasa elanike arvu püsimisele hajaasustusega maapiirkondades.

 

Türi vallas esitati 2021. aasta taotlusvooru 37 taotlust. Neist 11 taotlust veesüsteemide, 21 kanalisatsioonisüsteemide ja 5 juurdepääsuteede valdkonna tegevusteks. Projektide kogumaksumus on kokku 194 105,82 eurot. Hajaasustuse programmi toetusvahenditest panustab ühe kolmandiku riik, kolmandiku omavalitsus ja kolmandiku eraisikud ise.

Praegu on taotluste menetlemise ja hindamise periood. Taotlusi hinnatakse vastavalt hindamisjuhendile, milles arvestatakse investeeringu vajalikkust ning tegevuste ja kulude põhjendatust; kuni 18-aastaste (kaasa arvatud) majapidamises elavate isikute arvu; taotletava toetuse suurust kasusaaja kohta ning leibkonna jaoks laheneva kitsaskoha olulisust.

Türi vald toetab 2021. aastal hajaasustuse programmi projekte 25 000 euroga, riigipoolne toetussumma selgub pärast taotluste hindamist ning pärast seda tehakse ka otsus toetuse saajate kohta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles