Piparkoogimaja peenrad ootavad rohenäppe

Merit Männi
, ajakirjanik
Copy
Maarja Brause kiidab Türi OTTilt ostetud Kõhe talus käsitsi valmistatud peenraserva lõikurit, millega on lausa lust tööd teha.
Maarja Brause kiidab Türi OTTilt ostetud Kõhe talus käsitsi valmistatud peenraserva lõikurit, millega on lausa lust tööd teha. Foto: Dmitri Kotjuh

Türi kesklinnas endisest kauplusehoonest kogukonnale mõnusat kooskäimiskohta rajav Maarja Brause pakub maja tagahoovis võimalust mõnele rohenäpule, kes on huvitatud peenra rajamisest ja valmis seal lilli või taimi kasvatama. Eelmisel nädalavahetusel tehti selleks eeltööd ära ja maja tagahoov sai talguliste abiga puhtama ilme.

Laupäeva hommikul läks hoovis lahti suurem koristus ja inimkätele tuli appi ka väiketehnika. Miniekskavaatori abiga on maapind siledaks lükatud sealt, kus see oli kanalisatsioonitööde tõttu muutunud parajaks songemaaks. Koristamist ootas ka ehituspraht ja muu üleliigne kraam. Nii ongi õueala peatselt algavateks haljastustöödeks ja peenrateoks ette valmistatud.

«Võib-olla elab linnakorteris mõni laps, kes sooviks oma taime kasvamist jälgida, kuid ei ole seda kuhugi istutada,» pakkus Brause.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles