Järva vald motiveerib oma talgulisi 58 kilogrammi kringliga

Urmas Glase
Copy
Foto: Urmas Glase

Eeloleval nädalavahetusel korrastavad sajad Järva valla korrusmajade elanikud talgupäeva raames oma kodu ümbrust. Järva vallavalitus viis täna inimeste tööinnu tõstmiseks neile kringleid.

Täna pärastlõunal tegi Järva valla maastiku- ja heakorraspetsialist Merike Kont peatuse Esnas ja liikus koorma 3kiloste pumati-rosinakringlite koormaga edasi Koikki, kus homme käärib käised üles mitme kortermaja rahvas.

"Vald tellis Marta Pagarilt suuri mahlaseid kringleid kokku 58 kilo. Viime need täna laiali, sest homme on riigipüha ja pagarikoda kinni," rääkis Kont.

Järva valla piirkondade juhid arvutasid kokku, et nädalavahetusel korrastab vallas oma korteriühistute ümbrust ja avalikku ruumi mitusada vallakodanikku.

Koeru piirkonnajuhi Alari Teppani sõnul on Vaol ametis kahe ja Koerus kolme korteriühistu rahvas, lisaks teevad koguduse liikmed heakorratöid Koeru kiriku ümbruses.

Koigi–Imavere piirkonnas on piirkonnajuhi Kaido Krause teada mõnel korteriühistul talgupäev juba tehtud. Laupäevasele talgupäevale pani end kirja kolm korteriühistut Koigist. KÜ Pärna 8 eestvedamisel riisutakse pargis lehti. „Kuigi Pärna 2 ja 6 majade rahvas on juba oma majaümbrused korrastanud, ootame kampa ka neid," ütles Krause.

Käsukonnas teeb kolm korteriühistut heakorratöid raamatukogu ümbruses, talgupäev toimub ka Taadikveres.

Imaveres on talgud pühapäeval – siis tehakse heakorratöid Tuljaku korterimajade vahelisel alal.

Albu–Ambla piirkonnajuht Kuldar Tammik ütles, et nende piirkonnas tuleb kõige rohke inimesi välja Maarjamõisas – 70. „Nad panid ise kuulutused üles ja nii see rahvas kogunes. Korda on nad lubanud teha kõik Maarjamõisa haljasalad," tunnustas Tammik.

Ahula Kuusevälja korteriühistust osaleb kümmekond inimest. Kaalepis teeb talgutööd 32 inimest kolmest korteriühistust. „Käravetel teeb oma maja ümbruse korda kümme inimest Oja tee 8 korteriühistust, ülejäänud külarahvas, kümmekond inimest koristab järve ümbrust," teadis öelda Tammik.

Järva-Jaani piirkonnajuht Veiko Kurim ütles, et siinkandis on talgud juba peetud, kuid üks seltskond töötab Esnas.

Vajadusel jagatakse talgulistele 250- ja 30-liitriseid prügikotte. Kui koristamise käigus tekkinud lehesodi ja pakendid on sorteeritud ning eraldi kottidesse pandud, aidatakse sorteeritutud sisuga kotid ka valla poolt ära viia.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles