Lõvid läksid koos punase ristiga Väätsa pereemale appi

Urmas Glase
Copy
Eesti punase risti Lääne koordinaator Piret Seire (vasakult), lõviklubi liige Aarne Krass, Merlis Orgve, LC Paide Bastion president Aivar Tubli ja Medical Group Eesti spetsialist Marge Kallaste.
Eesti punase risti Lääne koordinaator Piret Seire (vasakult), lõviklubi liige Aarne Krass, Merlis Orgve, LC Paide Bastion president Aivar Tubli ja Medical Group Eesti spetsialist Marge Kallaste. Foto: Dmitri Kotjuh

Paide lõviklubi koos punase ristiga aitasid 27aastasel Väätsa pereemale soetada glükoosimonitooringusüsteemi, mis aitab varasest lapsepõlvest diabeeti põdenud naisel tõsta elukvaliteeti ja hoida tervist.
 

Kahe lapse ema Merlis Orgma on esimese tüübi diabeeti põdenud 25 aastat ja monitooringuseadmed aitavad tal veresuhkru taset jälgida ja stabiilsena hoida, et tüsistused ei läheks hullemaks ja tervise tõttu töövõime kaotanud naine saaks oma lapsed suureks kasvatada.

Kui varem pidi naine veresuhkrut näpuotsast ise 6-8 korda päevas mõõtma, siis monitooringusüsteem hoiab tema tervisenäitajatel pidevalt silma peal ja annab teada, kui suhkrutase veres vajab turgutamist. Uue aparaadi omanik peab vaid ise iga kuue päeva tagant sensoreid vahetama.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles