Ei anna alla: Türi lillelaada korraldajad kaaluvad erinevaid variante

Merit Männi
, ajakirjanik
Copy
Türi Lillelaat.
Türi Lillelaat. Foto: Dmitri Kotjuh

Alanud nädal tõi veidigi leevendust toidukohtade pidajatele, sest valitsuse otsusega tohib külastajaid võõrustada väliterrassidel. Alg- ja lõpuklasside lapsed pääsesid taas koolipinki, ka muuseumid ja kauplused võisid oma uksed valla lüüa. Küll aga ei toonud maikuu algus rõõmusõnumeid ürituste korraldajatele, suuri sündmusi korraldada ei lubata.

Türi lillelaada kodulehel oli juba mõnda aega märge, et laada toimumise- või mittetoimumise kohta jagatakse teavet 3. mail, ent täna olid korraldajad veel seda meelt, et püssi siiski põõsasse ei visata.

Türi aianduse ja mesinduse selts juht Pille Marrandi ütles, et telefonikõnesid on tulnud pidada hommikust alates, küsitakse üht: kas laat tänavu toimub. Kindlat jah ega ei-sõna ei olnud aga Marrandi valmis ütlema veel kellelegi. AMS läkitas eelmisel nädalal kirja nii peaministrile, tervise- ja tööministrile ning terviseameti peadirektorile, sisuks laadakorraldusega seonduv ning palve vaadata üle väliürituste korraldamisega seonduvad ettekirjutused. Pille Marrandi on suhelnud ka Kuressaare aiandus- ja lillepäevade korraldajatega, seal peaks sündmus toimuma juba järgmisel nädalavahetusel ning ka saarel ollakse hetkel veel äraootaval seisukohal. Eile pärastlõunase seisuga Türi AMSi pöördumisele vastust polnud saabunud. „Me pakkusime välja omapoolsed variandid selle kohta kuidas ikkagi oleks võimalik laata korraldada nii, et kolme päeva jooksul oleks tagatud ostjate ja müüjate nõuetekohane hajutamine ning täidetud ka hügieenireeglid,” kõneles Marrandi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles