Selgusid järvalaste liikumissoovid

Kuido Saarpuu
Copy
Järvalaste liikumisharjumuste ja -hoiakute kohta tehtud uuringust selgub, et kuigi tervisesportlasteks peavad ennast paljud, siis tavalised rahvaspordiüritused inimesi suurt ei paelu. Kui kavas oleks midagi seikluslikumat, nagu pildid kujutatud Väätsa takistusjooks, siis kaaluksid inimesed seal osalemist küll.
Järvalaste liikumisharjumuste ja -hoiakute kohta tehtud uuringust selgub, et kuigi tervisesportlasteks peavad ennast paljud, siis tavalised rahvaspordiüritused inimesi suurt ei paelu. Kui kavas oleks midagi seikluslikumat, nagu pildid kujutatud Väätsa takistusjooks, siis kaaluksid inimesed seal osalemist küll. Foto: Kuido Saarpuu

Aasta esimeses pooles kutsus Järvamaa spordiliit inimesi osalema liikumisharjumuste ja -hoiakute uuringus. Nüüd on vastused laekunud, järeldused tehtud ja sporditöötajatelegi neist räägitud.

Uuringu korraldas spordiliit koos Järvamaa arenduskeskuse ja Tartu ülikooli Pärnu kolledžiga ning see valmis aprillis. Metoodilise mudeli koostamise ja analüüsi eest vastutas sotsiaaltöö osakonna statistikaassistent Kandela Õun.

Uuringu eesmärk oli kaardistada Järvamaa elanikkonna liikumisharjumusi ja -hoiakud, et tulemustele tuginedes saada teavet valdkonna arenguks. Tulemusi kasutatakse ka tervisespordiradade, kergliiklusteede ja välijõusaalide kasutuse analüüsil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles