Malevlastele pakub tööd rekordarv ettevõtteid

Kuido Saarpuu
Copy
Eurod.
Eurod. Foto: Scanpix/ imago images

Järva valla õpilasmalevasse (JÕM) sai kandideerida 3. maini. Avaldusi laekus rekordarv – 157, kuid JÕM-i on planeeritud kahes vahetuses 12 rühma 133 noorega, nii et mõnele noorele tuleb ka ei öelda. Ära ei öelda aga firmadele, kes soovivad malevlastele tööd pakkuda: ka neid on sel aastal rohkem kui kunagi varem – üle paarikümne.

Malevajuht, valla noorsootöö spetsialist Aune Suve-Kütt ütles, et õpilasmalev on hea koht esimese töökogemuse saamiseks. 13–17-aastastele noortele sobivat ja nõuetele vastavat tööd pakuvad nii valla asutused kui ka eraettevõtjad, seega on saadav töökogemus laiahaardeline ja arendav. Koristamist ja puhastamist vajavad nii noortekeskused, kultuuriasutused, külakeskused, ette võib tulla nii harjaga pühkimist kui ka akende pesemist. Heakorra- ja haljastustöid tuleb teha spordiväljakutel, parkides, kalmistutel, lasteaedades, muuseumides.

Koostööpartnerid, erinevad talud ja aiandid, pakuvad hooldustöid nii põldudel, peenardel, marjaistandustes, samuti koduloomade hooldamisel ja toitmisel. Piirkondlikult pakuvad noortele vaimselt ja füüsiliselt jõukohast tööd Liivasaare Talu FIE, RenTer Aed OÜ, OÜ Mäeotsa Hobitalu, Ervita Marjakasvatuse OÜ, Kilplane OÜ, MTÜ Müüsleri ja Köisi Külade Selts, Esna Küla Selts, SA A.H. Tammsaare Muuseum Vargamäel ja Valgehobusemäe Suusa- ja puhkekeskus, MTÜ Seliküla Jalgsema Külaselts ja Päinurme külaselts, MTÜ-d Jaanilaia ja Järva-Jaani Muuseum, MTÜ HobiHobu, Aravete Kardi- ja Vabaajakeskus, OÜ Tikupoiss, E-Piim, Arctic Finland House OÜ jt, kokku üle paarikümne firma.

JÕM-i esimene vahetus alustab tööd 14. juunil (Päinurmes 28. juunil), teine vahetus 2. augustil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles