Olavi Allase jooksis end pronksile

Kuido Saarpuu
Copy
Foto: Marko Mumm / EKJL

Laupäeval toimusid Järvakandis Eesti murdmaajooksu meistrivõistlused, kus selgusid parimad krossijooksjad alates U14 vanuseklassist kuni täiskasvanuteni.

Meeste arvestuses võitis 4 km distantsi Sparta SS staier Ats Sõnajalg, kes dikteeris enamuse jooksus trassist ning näitas lõpus ka teravamat finišikiirendust teisena lõpetanud Karel Hussari (SK Jookuspartner) ees. Üliõnneliku võitjana finišijoone ületanud Sõnajala ajaks märgiti 11:36, Hussar kaotas võitjale kolme sekundiga.

Pronksmedal riputati kaela Türilt pärit ja korduvalt murdmaajooksu Eesti meistrivõistlustel esikolmikusse tulnud Olavi Allasele (Tartu SS Kalev), kes läbis distantsi 11:52-ga.

Olavi Allase tunnistas, et sel korral läks ta jooksule suhteliselt kehvas seisus. „Terve märtsikuu ei saanud ma tagareie vigastuse tõttu normaalselt joosta. Aprilli algusest sain juba joosta, aga kiiremaid trenne ei olnud võimalik teha,” nentis ta. „Kaks nädalat enne krossi ei saanud veel normaalselt ja tempokalt ühtegi tõusunukki joosta, aga siledal jalg juba kannatas päris hästi.”

Tänu taastusravile ja õigetele harjutustele sain Allase siiski nädal enne krossi seisu suhteliselt normaalseks. „Eks tegemata töö andis ikka tunda ja esimese kahe pakutud tempo oli sel korral natuke liiast ja harjumatu,” ütles ta. „Samas pronks ja see, et järgmisel päeval oli jalg heas seisus, tegi head meelt küll. Ennekõike kui arvestada viimast kahte kuud.”

Võistlustel võisteldi U14, U16, U18, U20, U23 ja täiskasvanute arvestuses. Noored võtsid mõõtu 1 ja 2 km, täiskasvanud ja noorsooklassi sportlased 3 ja 4 km pikkusel krossirajal.

Tulenevalt COVID-19 viirusest ja selle tõttu kehtestatud piirangutest toimusid Eesti murdmaajooksu meistrivõistlused sel aastal ilma pealtvaatajateta. Võistluste eel ja järel tuli sportlastel kanda maski. Kohtunikud ja treenerid pidid kandma näomaski kogu võistluse jooksul. (JT)

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles