See aeg on nüüd käes: kirsipuude allee mattub peatselt õitevahtu

Merit Männi
, ajakirjanik
Copy

Sel nädalal saabus Eestisse tõeline suvesoe ning teisipäeval purunesid mitmel pool ka soojarekordid. Kevadpealinnas Türilgi oli sooja 25 kraadi ning tänu sellele olid teisipäeva õhtuks tehisjärve ääres kasvavad kirsipuud kergelt roosatama hakanud - esimesed õied on puhkenud.
 

Kui veel eelmise nädala lõpul ei olnud kirsipuud seda nägugi, et peatselt õitsema võiksid hakata, siis paar päeva päikest ja plusskraade tegid imet ning õied on puudel järjest avanenud. Tõenäoliselt avaneb kirsipuude alleel kõige roosamannavahulisem vaatepilt nädala teises pooles.

Järveäärt palistavad enam kui sada kirsipuud pakuvad õitsema hakates tõeliselt lummavat vaatepilti. 15 aastat tagasi istutatud 155 kirsipuust osad on aga kuivanud ja vajavad väljavahetamist. Seetõttu algatati mõne nädala eest annetuskeskkonnas Hooandja rahakogumiskampaania. Linn saab 2. juulil 95aastaseks ja sel puhul asendadaksegi kirsialleel kuivanud puud uute istikutega. kampaania sai eelmisel nädalal punkti ja 171 inimest annetasid kokku 3484 eurot. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles