Ka Järva-Jaanis ja Koerus pandi jõulukuusk püsti

Urmas Glase
Copy

Täna pandi Järva-Jaani kirikaia kõrvale kasvama sihvakas kuusk, millest saab aasta-paari pärast jõulu ajal alevi elav jõulupuu. Eile istutati kuusk Koeru.

Järva valla Järva-Jaani ja Kareda piirkonnajuht Veiko Kurim, et selle ja võib-olla veel järgmise aasta lõpul ei saa kuuske veel ehtida, sest nii suure puu juurdumine võtab aega kuni kaks aastat.

"Esimestel aastatel kuni juurdumiseni on puu õrn ja teda on tarvis hoolikalt kasta, et läheks ilusti kasvama," täpsustas Kurim põhjust, miks ehtimisega tuleb pidada hoogu.

Piirkonnajuht pakkus välja idee, et kuuse juures võiks kohalikud inimesed hakata pidama väikseid kogukondlikke jõululaatu.

"Kasvõi paariks kolmeks päevaks võiks kuuse juurde tekkida väike, oma kogukonna algatatud meeleolukas jõululaat. Väike park, kuhu kuusk istutati annab ideaalse võimaluse kohta ära kasutada. Minu soov on, et meie inimesed sellele mõtleksid ja on nende otsustada, kas ideel on jumet," ütles Kurim.

Eile istutati samasugune kuusk ka keset Koerut.

Koeru piirkonnajuht Alari Teppan ütles, et kuused toodi kohale Tartumaalt Kambja vallast Ignase puukoolist, nagu ka Imavere ja Koigi kuused, ainult selle vahega, et kui seal valiti jõulukuuskedeks hariliku kuuse istikud, siis Koerus ja Järva-Jaanis musta kuuse istikud.

„Kasvama panime kuuse ikka kultuurimaja ette, kus varem kasvas koos kolm puud, kuid need olid kuivanud ja võeti maha," ütles Teppan.

„Lisaks kuusele tõime Ignaselt Koeru veel kuus paari–kolmemeetrist kastanit, mille panime kasvama ausambaparki samuti maha võetud puude asemele."

Iga paari nädala tagant vajab puu 150–200 liitrit vett. „Suur tänu Koeru päästekomando meestele, kes aitasid eile puid kasta," ütles Teppan.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles