Paide ruumieksperiment kutsub sündmusi korraldama

Kuido Saarpuu
Copy
Paide keskväljaku ruumieksperiment
Paide keskväljaku ruumieksperiment Foto: Maris Tomba

Paide ruumieksperiment tuleb tänavu taas. Linna keskväljakust kujuneb alates 3. juulist kaheks kuuks kohtumispaik ja suviste sündmuste pealava.

Ruumieksperimendi programm sünnib ühisloomes ning lisaks linna asutustele on korraldajate sekka oodatud ka sõpruskonnad, ettevõtted, vabakonnad ja organisatsioonid ehk igaüks, kellel on huvi ja vahva idee! Eesmärk on koos kokku panna mitmekülgne sündmuste kava, mis tooks suvisesse Paidesse inimesi nii lähemalt kui ka kaugemalt.

“Ruumieksperiment loob Paide keskväljakule tingimused suurlinnast tuttavliku tänavamelu tekkimiseks, kuid erinevalt suurlinnadest on enamus inimesi üksteisega siin tuttavad ja koosolemine seda õdusam,” sõnas Paide linnapea Priit Värk. “Korraldasime märtsis kaks arutelu keskväljakul tegutsevate ettevõtjatega, nende soovidega on arvestatud ning kuuldavasti tehakse korraldajatega koostööd parema keskkonna loomiseks,” lisas Värk.

“Ruumiprogrammi osas on ka sel aastal oodata täiendust, aga üldiselt näeb asi juba päris hea välja - nüüd soovime rohkem rõhku panna sündmuste programmile ja selle kvaliteedile. Seetõttu olemegi ellu kutsunud programmitoimkonna, kes sündmusi kureeriks,” ütles Maiko Kesküla, ruumieksperimendi üks eestvedajatest. “Oleme nimetanud selle ühiseks elutoaks, aga elutoas peaks olema siis ka rohkem melu ja tegevusi,” lisas Kesküla.

Keskväljaku ruumieksperimendi ülesehitus võimaldab korraldada arutelusid, piknikke, terviseüritusi, töötubasid, väiksemaid ja suuremaid kultuurisündmusi ning kohvikuõhtuid. Täpsem asendiplaan koos ruumiprogrammiga selgub maikuu teises pooles. Sisuline programm avalikustatakse juuni alguses, kuid see võib veel jooksvalt täieneda.

Kõikide sündmuste puhul peab korraldaja järgima kehtivaid COVID-19 vastaseid piiranguid.

Ideekorje on avatud 24. maini. Idee esitamiseks tuleb täita vastav ankeet, mis asub SIIN.

Abi ankeedi täitmisel saab:

Anu Puusepp

Tel: + 372 509 7675

E-post: anu.puusepp@paide.ee

Paide ruumieksperimendi programmitoimkond:

Martha-Beryl Grauberg - kultuur

Reima Nõmmik - noorteprogramm

Erich Petrovitš - sportlikud ja tervist edendavad tegevused

Marita Kutsar - töötoad

Anu Puusepp - muud tegevused

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles