Suvevolle tuleb taas ka Paides

Anne Põder
Copy
Foto: Gertrud Alatare

1. juunil antakse avavile Suvevollele, pall pannakse mängu 18 väljakul üle Eesti. Teiste seas ka Paides nagu juba pikki aastaid tavaks on olnud.

Paide võrkpalliklubi treener Piret Reinfeld ütles, et Paides toimub kaheksa Suvevolle etappi nagu varasematel aastatelgi ning iga etapp kannab mõne kohaliku sponsori nime, kes üritusele on toetuseks õla alla pannud. "Nii on see meil viimastel aastatel olnud ja lahkeid ettevõtjaid on õnneks leidunud," lausus ta.

Mängud toimuvad kõik teisipäeviti kell 18 Paide tehisjärve äärsetel liivaväljakutel. "Mängijate kasutada on kolm rannavõrkpalli platsi. Ühel mängivad traditsiooniliselt naised ja kahel mehed," täpsustas Reinfeld.

"Suvevolle eesmärk on võrkpalli juurde tuua uusi huvilisi, mistõttu võivad mängima tulla kõik, kel vähegi huvi," rääkis Reinfeld.

Mängudel pole ka Reinfeldi sõnul kohtunikke, vaid võistlejad vilistavad ise ja loevad punkte. "Nii on võimalik kõigil tundma õppida rannavõrkpalli reegleid ning kohtuniku tööd," lausus ta.

Võistkonnad moodustatakse igal turniiril kohapeal vastavalt tasemetabelile ja osalejate arvule. Tavapäraselt on need kolme- või neljaliikmelised. Mängima on lubatud mängijad alates 14. eluaastast. Mängitakse saalivõrkpalli reeglite järgi ning iga kord on kolmele paremale mees- ja naiskonnale auhinnad.

Paide tehisjärve äärsed võrkpalliplatsid ootavad nii mehi- kui naisi.
Paide tehisjärve äärsed võrkpalliplatsid ootavad nii mehi- kui naisi. Foto: Gertrud Alatare

Iga mängija kogub punkte ka üldtabelisse, mille põhjal selguvad hooaja lõppedes parimad mees- ja naisvolletajad nii piirkondade tasemel kui üle-eestiliselt.

Lisaks Paidele toimuvad mängud veel 17 Eestimaa paigas: Tallinnas Pirital, Tartus, Võrus, Jõhvis, Kohilas, Hiiumaal, Põltsamaal, Käärikul, Kloogarannas, Taeblas, Põlvas, Pärnus, Rakveres, Tõrvas, Kuressaares, Viljandis ja uue paigana ka Raplas.

Eelregistreerida saab aadressil volley.ee võistluspäeval kuni 12:00-ni, mängupaigas saab ennast kirja panna kella 17:45-ni. Eelregistreerides on tasu turniiril osalemise eest kolm ja kohapeale tulles viis eurot.

Võistlused toimuvad vastavalt valitsuse seatud piirangutele, erilist tähelepanu pööratakse hügieenile. Haigustundemärkidega inimesi mängima ei lubata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles