Politseinikud päästsid Pärnu jõest uppumisohtu sattunud mehe

Kuido Saarpuu
Copy
Uppuja
Uppuja Foto: Ove Maidla / Postimees

Reedel, 14. mail sai politsei teate, et Tori vallas on kadunud 29-aastane mees. Kohapeal selgus, et mees läks Pärnu jõkke ujuma ning sõpradel ei õnnestunud teda enam leida.

Kella 22.50 ajal tuli häirekeskusele teade, mille kohaselt oli Pärnus kaduma läinud 29-aastane mees. Väljakutsele reageerinud politseinikud selgitasid kohapeal välja, et 29-aastane mees oli mõnikümmend minutit tagasi läinud Pärnu jõkke ujuma ning seejärel sõprade silmapiirilt kadunud.

„Teatele reageerinud patrullid, sealhulgas politsei merepäästeüksus, suundusid nii sündmuskohale kui ka esialgsest sündmuskohast umbes 500 meetri kaugusele, jõe allavoolu, Tammiste külas jõekaldal asuvale paadisillale,“ rääkis Pärnu politseijaoskonna patrullitalituse välijuht Rein Jõgeva.

Esialgu ei olnud kaldalt jõge valgustades jões näha mitte kedagi. „Kella 23.10 paiku märkas Tammiste piirkonda kontrollinud patrull jões inimest, kes ei suutnud kaldale ujuda ning keda jõevool kandis allavoolu, jõekaldast kaugemale. Patrull proovis korduvalt viskeliini uppujani visata, ent see ei õnnestunud,“ selgitas Jõgeva.

Mõni minut pärast mehe asukoha tuvastamist jõudis politsei merepäästeüksus esialgsest sündmuskohast Tammiste piirkonda ning tõi mehe kaldale. Alajahtunud mees mähiti kiirelt villase teki ja termokile sisse ning anti üle meedikutele, kes eluohtlikus seisundis mehe haiglasse viisid. „Kuna suutsime mehe asukoha väga kiiresti tuvastada, siis oli tegu väga õnneliku õnnetusega. Oleks mees mõned minutid kauem vees olnud, siis võinuks sellel õnnetusel olla väga traagilised tagajärjed,“ rääkis Jõgeva. Tänaseks on mees haiglast koju lastud.

Politsei paneb inimestele südamele, et ujuma minnes tuleb alati kriitiliselt hinnata vee temperatuuri, voolu ja lainetust. Vette minnes tuleb arvestada, et vesi võib ootamatult sügavaks minna. Enda ohutuse tagamiseks tuleks ujuda kaldaga paralleelselt, sest siis saab ootamatu olukorra tekkimisel jalad põhja panna ning vajadusel kaldale naasta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles