Bussifirma tegevjuht: Kehvasti planeeritud Mäo peatust ei ole võimalik mõistlikult sõiduplaani lisada (1)

Kuido Saarpuu
Copy
Lux Express buss.
Lux Express buss. Foto: Sander Ilvest

Eesti suurim bussifirma kasvatab suvehooajale vastu minnes sammhaaval siseriiklikku veomahtu ja loodab rahvusvahelise nõudluse taastumisele.

Lux Expressi tegevjuht Ingmar Roos märkis, et esimest korda on tekkinud vajadus kasutusele võtta konserveeritud bussid, mis võeti liinilt maha üle aasta tagasi, kui koroonakriis langetas reisijate mahtu mitmekordselt. “Teisipäeval Tartu baasist Tallinna toodud neli bussi hakkavad peamiselt täiendama Tallinn-Kuressaare ja Tallinn-Pärnu suundasid, mille graafikuid me suviseks perioodiks ka oluliselt tihendame. Loodame, et ka eeloleval suvel avastavad eestlased isukalt kodumaad ja nõudlus linnadevaheliseks bussitranspordiks taastub vähemalt eelmise aasta tasemele," ütles ta.

Teise olulise täiendusena plaanib Lux Express lisada kolm uut sihtkohta ja ühendada Kärdla, Viljandi ning Otepää pealinnaga. “Kolm uut linna meie liinivõrgus on oluline samm ja märk, et oleme teel normaalse elu taastumise poole. Oleme taotlused kolme liini avamiseks sisse andnud ning loodame alustada nendel suundadel sõitmisega alates juuni keskpaigast. Pikemas plaanis peame jõudma väljumiste tihedusega punkti, kus inimene saab liikuda bussiga siis, kui temal on selleks vajadus, mitte siis, kui buss parasjagu väljub. Enne kriisi opereerisime väga tihedat ja reisija jaoks mugavat liinivõrku, tahame selleni tagasi jõuda," märkis Roos.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles