Mullu kannatas suurkiskjate kahju 19 Järvamaa loomapidajat ja 15 mesinikku

Urmas Glase
Copy
Lizanne Idavain ütles aasta tagasi kodulähedal mesitarude kallal tegutsenud mesikäpa kangelasteo kohta, et on ikka kõhe tunne laste Amanda (3) ja Vanessaga (6) õue minna, kui tead, et maja ümber hulgub ringi karu. Karu ragistamine mesitarude kallal kostis isegi tuppa ära.
Lizanne Idavain ütles aasta tagasi kodulähedal mesitarude kallal tegutsenud mesikäpa kangelasteo kohta, et on ikka kõhe tunne laste Amanda (3) ja Vanessaga (6) õue minna, kui tead, et maja ümber hulgub ringi karu. Karu ragistamine mesitarude kallal kostis isegi tuppa ära. Foto: Dmitri Kotjuh

Keskkonnaamet hüvitas Järvamaal 2020. aastal suurkiskjate tekitatud kahjusid kokku 23 835 euro ulatuses.

 "Suurkiskjate kahju hüvitised on kahjusaajatele tänaseks kõik välja makstud. Teeme seda alati kohe pärast otsuse langetamist. Kohatiseks takistuseks on vaid kahjusaaja poolt taotluses esitatud vigane arveldusarve number, mille korrigeerimine võib aega võtta," ütles Keskkonnaameti looduskaitse peaspetsialist Tõnu Talvi.

Mullu kannatasid Järvamaal huntide tegevuse tõttu kahju 19 loomapidajat. Hundid murdsid maakonnas aastaga 62 lammast, viis vasikat, kolm koera ja ühe kodukitse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles