Paide spordiõpetajad käisid padelit õppimas

Anne Põder
Copy
Foto: Rocca al Mare padelikeskus/Facebook

Paide spordikeskus organiseeris Paide koolide kehalise kasvatuse õpetajad ning erinevate alade treenerid sel nädalal Tallinnasse padelit õppima. Seda eesmärgiga, et oleks inimesi, kes oskaks lastele ja noortele mängu tutvustada ning mullu sügisel valminud väljak leiaks rohkem kasutust.

Spordikeskuse juhatuse liige Erich Petrovits ütles, et seitse linna spordiinimest võtsid vastu ettepaneku padelist rohkem teada saada ning läksid ennast täiendama. "Padelist, kui pallimängust, teatakse vähe ning seetõttu ei käi ka padeliväljakul eriti inimesi mängimas," lausus ta.

Petrovitsi sõnul on neil soov olukorda muuta. Kui õpetajad ja treenerid teaksid alast rohkem, saaksid nad kehalise kasvatuse tunde ja treeninguid mitmekesistada. "Ka täiskasvanutele on plaanis kohapeal mõni õppepäev teha," märkis ta.

Hillar Hanssoo põhikooli kehalise kasvatuse õpetajad Karin Kitt ja Andres Siilak ütlesid, et padelikoolitus oli huvitav. Siilak märkis, et õppisid põhiliselt mängureegleid ja löögitehnikat. "Paljud arvavad, et padel on tennisele sarnane, kuid tegelikult on erinevused päris suured. Samas on neil, kes tennisega kokku puutunud, padelit kindlasti lihtsam mängida," selgitas ta.

Karin Kitt lisas, et padeliväljakule õpetajad 20 lapsega kindlasti mängima minna ei saa, sest seal pole piisavalt ruumi, et kõik korrag mängida saaks. "Küll aga oleks võimalik võimlas või mõnes suuremas ruumis põhitõed selgeks teha ja siis lapsed padeliväljakule väiksema pundiga harjutama saata," märkis ta.

Foto: Rocca al Mare padelikeskus/Facebook

Praegu pole koolil ka padelivarustust. See tuleks siis osta või tundideks laenutada. Ostu puhul on hinnad päris kallid. "Odavamad reketid maksavad 60 euro kanti, laste omad võivad ka veidi odavamad olla. Ja kuigi padelipall meenutab väliselt tennispalli, siis tennispallidega seda siiski mängida ei saa. Padelipalli rõhk on hoopis teine ning sellest tulenevalt põrkab see hoopis aeglasemalt," selgitas ta.

Siilaku ja Kiti hinnangul on tegemist põneva ja atraktiivse mänguga, mida on ehk isegi lihtsam mängima õppida kui tennist. "Midagi keerulist seal pole ja õpilastele ning algajatele harrastussportlastele sobib mäng väga hästi," sõnas Siilak.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles