Evely Kaasiku jooksis end punktikohale

Kuido Saarpuu
Copy
Foto: Erakogu

Pea paari aastase pausi järel toimusid lõpuks taas orienteerumisjooksu tiitlivõistlused, kui Šveitsis selgitati Euroopa parimaid orienteerumise sprindidistantsidel.

Ühtlasi oli tegemist ka maailma karikavõistluste etppidega, mis tõi võistlema kogu maailma orienteerumisparemiku. Eesti koondises oli võistlemas oli ka eelmise aasta Eesti ja Järvamaa parim naisorienteeruja Evely Kaasiku.

Orienteerumislkubi JOKA eestvedaja Paul Poopuu ütles, et võistluste avalalana oli kavas sprinditeade segavõistkondadele, kus kindla võidu saavutas Šveits. Ligi minutilise kaotusega järgnesid Rootsi ja Norra. Eesti võistkond Evely Kaasiku, Ats Sõnajalg, Kenny Kivikas ja Marianne Haug saavutas 23 riigi konkurentsis 13. koha.

Esimese individuaalalan oli kavas väljlangemisega sprint, mis oma sisult meenutab suusatamise sprinti. „See tähendab, et esmalt joosti kolmes stardigrupis eeljooksud, kus igast stardigrupist pääses edasi 12 kiiremat,” selgitas Paul Poopuu. „Seejärel selgitasid 36 edasipääsenut kuues veerandfinaalis need 18, kes pääsesid poolfinaalisesse ja sealt edasi lõpuks need kuus sportlast, kes jooksid finaalis medalitele. Pingelises võistluses võitsid Euroopa meistroitiitli Tove Alexandersson Rootsist ja Matthias kyburz Šveitsis. Eestlastel eeljooksudest edasi pääseda ei õnnestunud.”

Viimase alana joosti klassikalist sprindirada. Naiste 4 kilomeetri ja 21 kontrollpunktiga rajal võitis 103 naise konkurentsis sel EMil teise kulla Tove Alexandersson ajaga 16.10. Eestlastest tegi parima jooksu Evely Kaasiku, kes saavutas 33. koha, joostes end seega ka maailmakarika punktidele.

“Enesetunne oli väga hea, oli jõudu ja ka kiirust. Äkilisust ja sprinteri agressiivsust jäi küll puudu, aga hetkel arvan, et võistlus õnnetus kenasti,” kommenteeris Evely Kaasiku enda jooksu. „Raja viimasel kolmandikul ei jätkunud siiski piisavalt jooksukiirust ja hävisin konkurentidele ligi kümne sekundiga ning kümmekond kohta. Teevalikuid peab veel täpsemalt analüüsima aga arvan, et sain korraliku sooritusega EMile punkti panna."

Meeste 4,4 kilomeetrit pikal rajal oli stardis 119 meest. Võitis Emil Svensk Rootsist ajaga 16.06. Eestlaste parimana saavutas Kenny Kivikas 57. koha.

Juba juulikuu alguses selguvad orienteerumise maailmameistreid Tšehhis. (JT)

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles