Madalamad liigad alustasid jalgpallihooaega

Kuido Saarpuu
Copy
Kolmanda liiga meeskonnad Türi Ganvix ja Paide linnameeskond IV said ühena esimestest uut kunstmuru proovida.
Kolmanda liiga meeskonnad Türi Ganvix ja Paide linnameeskond IV said ühena esimestest uut kunstmuru proovida. Foto: Dmitri Kotjuh

Omajagu aega planeeritust hiljem, aga mai teise poolega jõudis liigahooaegade algus kohale ka madalamate jalgpalliliigade jaoks.

Nädalavahetusel alustasid tänavust hooaega Eesti meeste jalgpallimeistrivõistlustel II liiga võistkonnad.

Premium liiga, Esiliiga ja Esiliiga B järel tugevuselt neljandal liigatasemel osaleb 2021. aasta hooajal 28 võistkonda, kes on jaotatud kaheks piirkonnapõhiselt – eraldi võisteldakse põhja/ida ja lõuna/lääne piirkondades. II liigas peetakse mänge üle Eesti ning esindatud on võistkonnad 12 maakonnast.

Liiga on üles ehitatud kaheringilisele võistlussüsteemile, kus võitja selgitatakse turniirisüsteemis kodus-võõrsil printsiibil.

Järvamaad esindab lääs/lõuna piirkonnas Paide linnameeskond III. Avakohtumises Saue Jkga sai Paide linnameekond III 1:0 võidu.

Algas ka III liiga 2021. aasta hooaeg. Liigasse on tänavu üles antud 46 võistkonda.

Meeste jalgpallimeistrivõistluste tugevuselt viiendas liigas on võistkonnad jaotatud piirkonna järgi nelja tsooni. Kokku võistleb III liigas 46 võistkonda – 11 põhja ja ida ning 12 lõuna ja lääne piirkondades.

Võistlusformaat on sarnane teistele madalamatele liigadele: liiga põhiturniiri võitja selgitatakse kaheringilises liigasüsteemis kodus-võõrsil printsiibil.

Järvamaa taustaga võistkondadest leiab III liigast Türi Ganvixi ja FC Järva-Jaani (ida tsoon), Paide linnameeskond IV ja SK Imavere (lõuna tsoon).

Avamängus oli Türi Ganvix 5:1 üle Järva-Jaanist, Imavere jäi 0:4 alla Põlva FC Lootosele ja Paide linnameeskond IV oli 2:1 üle Tartu JK Welco Xst.

Madalamate liigade kodumängudel kohtub Türi Ganvix pühapäeval kl 12 Türi linnastaadionil FC Maardu Aliensiga. (JT)

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles