Hooleta jäänud kasse jõuab varjupaikadesse sadade kaupa

Anne Põder
Copy
MTÜ Paikass päästis eelmisel aastal hädast ligi 200 hooleta jäetud kassi, kellest üle poole leidsid endale uue kodu.
MTÜ Paikass päästis eelmisel aastal hädast ligi 200 hooleta jäetud kassi, kellest üle poole leidsid endale uue kodu. Foto: Dmitri Kotjuh

Hooleta jäänud lemmikloomad on omavalitsustele paras nuhtlus. Räägi, kuidas tahad, aga ikka on inimesi, kes jätavad ühel hetkel oma lemmiklooma või tema järeltulijad tänavale. Teine äärmus on ülihoolitsevad memmed, kes oma suuremeelsuses tahavad loomi aidata, kuid kasvatavad teadmatusest omasoodu paljunevaid kolooniaid. Nii satub igal aastal sadu kasse varjupaika­desse või vabatahtlike loomapäästjate juurde.

Paide linnavalitsuse haldus­spetsialist Mait Grigorjev ütles, et eelmise aasta teises pooles, kui ta ametisse asus, viidi varjupaika umbes paarkümmend kassi. «Selle aasta esimeses pooles on teateid hulkuvatest kassidest tulnud mõneti vähem, kuid mure pole kuhugi kadunud. Vastupidi, kevaditi kipub heidikuid ikka rohkem tekkima,» selgitas ta.

Paide linnavalitsusel on koostööleping Viljandi varjupaigaga, kuhu viiakse need kassid ja koerad, keda keegi omaks ei tunnista. Seda siiski mitte otsekohe. Kinnipüüdmise järel, millega tegeleb sihtasutus Paide Haldus, proovitakse esmalt sotsiaalmeedia abil looma omanik üles leida.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles