Distantsõpe pani kooliõpilased Paidesse põgenemistuba looma

Kuido Saarpuu
Copy

Koostöös Ajakeskus Wittensteiniga on aktiivsed Paide Gümnaasiumi noored Kevin Kinev, Hanna Tedre, Renne Ploom ja Sandra Perillus rajamas põgenemistuba ja näitust Paide endisesse haiglahoonesse (Pärnu tn 12).

Vastavalt hoone minevikule on nii näituse kui põgenemistoa läbivaks teemaks meditsiin. Näitus keskendub meditsiini ajaloole Paides ning interaktiivne haiglateemaline põgenemismäng paneb proovile osalejate nutikuse ja leidlikkuse. Ettenähtud aja jooksul tuleb leida vihjeid, lahendada mõistatused ja pääseda põgenema.

Idee põgenemistoa loomiseks sütitas noortes Ajakeskuse Wittenstein teadusjuht Ründo Mülts. Noored tulid ideega kohe kaasa ja panid meeskonna kokku. Koostöös Ajakeskus Wittensteiniga alustati põgenemistoa teemade mõtlemise ja esemete otsimisega.

Kuna distantsõppel olles ei saanud tegeleda huvitegevusega, siis oli õpilastel tavapärasest rohkem vaba aega. Tänu sellele sai täie südamega põgenemistoa loomisele keskenduda. "Kes teeb, see jõuab!" sõnas 11. klassi õpilane Kevin Kinev. Motivatsioonist noortel puudust ei tule. "Kui midagi väga tahta, siis tuleb ise ka selle poole pürgida. Ega midagi sinu eest ära ei tehta," lisas Renne Ploom. Ideed põgenemistoa mõistatusteks tekivad ühise ajurünnaku käigus, kaasa aitab internet ja varasemad kogemused.

Endine haiglahoone kuulub Paide SPA hotellile ning just hoone kirju ajalugu on see, mis muudab sinna rajatava põgenemistoa ainulaadseks. "Algselt Roosna-Alliku mõisniku linnamajaks ehitatud hoones on tegutsenud nii maakonna üldhaigla, lastehaigla kui hilisemalt ka hooldushaigla," sõnas teadusjuht Ründo Mülts. „Vähetähtsaks ei osutunud suurepärane koostöö majaomanik Kersti Sarapuuga, kes oli lahkelt nõus noortepärase näitusemõttega kaasa tulema ning võimaldas Paide ühes huvitavamas hoones ettevõtmist teoks teha," kiitis Mülts majaomaniku toetavat suhtumist.

Ajakeskuse turundusjuhi Eliis Õunapuu sõnul on huvi Wittensteini põgenemistoa vastu nii kohalike kui kaugemalt tulijate seas suur ja mitmed ajad on juba broneeritud. "Põgenemistuba toob Paidesse uusi külastajaid, kuid võimaldab ka ajakeskuse külastajatele pakkuda midagi uut ja põnevat," sõnas Õunapuu. Näiteks tõi ta välja, et ajakeskus pakub ruume, toitlustust ja meelelahutust seminaride korraldamiseks. "Nüüd saame uut tegevust pakkuda ka seminaride ja motivatsioonipäevade korraldajatele, sest põgenemistuba paneb proovile ja arendab osalejate meeskonnatööoskuseid."

Esialgu saab end proovile panna kahes erinevas närvekõditavas põgenemismängus "Ekslev hing" ja "Marionett".

Põgenemistuba avatakse 12. juunil ning adrenaliinirohkest põgenemismängust saab osa väikeste seltskondadega ette tellides. Rohkem infot leiab Ajakeskuse Wittenstein kodulehelt www.wittenstein.ee.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles