Aravete päästjad koguvad tööjuubeliks lugusid (1)

Urmas Glase
Copy
Aravete päästekomando 25 aastat tagasi. Fotol on päästja Arvi Luuk (vasakult), Albu valla piirkonnainspektor Urmas Külv, päästja Ago Pukspuu, päästja Arvo Tipp, komandopealik Priit Grünthal, päästja Meelis Tamlak ja päästja Veljo Kukk. Pildilt on puudu päästja Riho Sepp.
Aravete päästekomando 25 aastat tagasi. Fotol on päästja Arvi Luuk (vasakult), Albu valla piirkonnainspektor Urmas Külv, päästja Ago Pukspuu, päästja Arvo Tipp, komandopealik Priit Grünthal, päästja Meelis Tamlak ja päästja Veljo Kukk. Pildilt on puudu päästja Riho Sepp. Foto: Erakogu

Aravete päästjad on varsti veerand sajandit olnud kogukonna teenistuses. Sügisel täitub Aravete päästekomando asutamisest 25 aastat, mille puhuks avaldatava raamatu tarvis koguvad päästjad lugusid nii kolleegidelt kui ka inimestelt, kes on selle aja jooksul komandoga kokku puutunud.

Komando pealiku Lauri Ilvese selgitusel registreeriti Aravete tuletõrje- ja päästekomando veelgi varem: 13. jaanuaril 1995. Praegu ööpäev ringi tegutsev valveteenistus sai alguse 1996. aasta 1. oktoobril ja seda päeva peetaksegi ametlikult komando alguseks.

Aravete komando algusaegade tuletõrjuja Priit Grünthal teadis komando eellugu täpsustada. «Ambla, Lehtse ja Albu valla esindajad kirjutasid 1994. aasta 9. detsembril alla koostöölepingule, mille tulemusel moodustati kolme valla ühine päästeasutus,» selgitas ta. «Teadaolevalt oli tegemist esimese seda tüüpi asutusega terves Eestis. Koeru ja Türi piirkonna komando tekkisid Aravete eeskujul alles hiljem.»

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles