Vaiko Eplik ja Kristjan Randalu juhatavad sisse tiheda kultuurikuu

Kuido Saarpuu
Copy
Paide muusika- ja teatrimaja
Paide muusika- ja teatrimaja Foto: Dmitri Kotjuh

Reedel, 4. juunil toimub Paide muusika- ja teatrimajas Vaiko Epliku ja Kristjan Randalu kontsert “Kooskõla lahkhelid”.

Muusik- ja laulukirjutaja Vaiko Eplik on jazzpianisti Kristjan Randaluga koos töötanud juba kümmekond aastat. Nende esimene album “Kooskõla ilmus 2011. aastal, millega pälvisid Eesti aasta parima jazzialbumi tiitli. Kuus aastat hiljem andsid nad välja teise plaadi “Lahkhelid”. Kontserdil kõlavad lood mõlemalt albumilt ja sellega tähistavad muusikud kümne aasta möödumist oma esimesest muusikalisest kohtumisest.

“Sellel kontserdil saavad kokku kaks väga omanäolist muusikut. Mõlemad on omas žanris Eesti absoluutses tipus. Kui need kaks erinevat žanrit omavahel kokku saavad, sünnib midagi täiesti uut. Kontserdil kõlavad küll Vaiko lood, kuid need on töödeldud nii, et neid võib nimetada meeste ühisloominguks,” ütles kontserdi korraldaja Toivo Tuberik.

Kristjan Randalu sõnul on iga kontsert kui iseseisev muusikaline liikumine. “See pole kontsert, kus saab kuulata plaadiga üks-ühele lugusid. Soovitan kontserti väga neile, kes tahavad osa saada selle ainulaadsusest ja sellest, mis sel hetkel sünnib. Ja muidugi neile, kellele meeldib Vaiko Epliku muusika,” lisas Randalu.

“See käib umbes nii, et mina just kui toon poest ained ja Kristjan teeb süüa. Ja siis naudime seda koos publikuga,” märkis Vaiko Eplik ise.

Kontsert juhatab sisse PAMTi tiheda kultuurihooaja. Pärast Epliku ja Randalu kontserti esineb 5. juunil Paide muusika- ja teatrimaja väikeses saalis koloratuursopran Elina Nechayeva kammermuusikakavaga “Liederkreis”. Klaveril saadab Eesti üks tipp-pianiste Ralf Taal. 9. juunil annab suures saalis kontserdi samuti üks Eesti tunnustatumaid pianiste Sten Lassmann ning esitab Bachi, Beethoveni ja Brahmsi muusikat. 11.-12. juunil toimub orientaalkultuuride festival “paIDA”, mida veab eest kunstnik ja muusik Leho Rubis. Kavas on kontsert, vestlused, loengud, kinoõhtu, Arno Kalbuse pillitöötuba ning klubitegevus. Juuli keskel leiab aga aset kolmas hooviteatrite festival.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles