Hullumeelne kolmene viis Kadrina finaalivastaseks Viimsi meeskonna

Anne Põder
, ajakirjanik
Copy
Foto: Siim Solman

Paide E-Piima spordihallis eile toimunud Saku I liiga teine poolfinaal pakkus tõeliselt põneva lõpplahenduse, kui Kaarel Traumanni hullumeelne kolmene tõi KK Viimsi/Notole 73:70 võidu Tartu Kalev/Estiko üle ning sillutas teed tänasesse finaali, kus neid ootab esimesest poolfinaalist Kadrina Karude meeskond.

Korvpalliportaal Basket.ee andis teada, et avaveerandi 14:11 võitnud Tartu Kalev/Estiko tegi teise mänguperioodi alguses 9:1 vahespurdi ja suurendas vahe üheteistkümnele punktile (23:12). Viimsi vastas omakorda 12:0 vahespurdiga ja asus ette 24:23. Poolajapausile mindi lõpuks ilma senise hooaja liidermängija Artur Liivita mänginud Estiko punktilises eduseisus, 34:33.

Viimsi võitis kolmanda mänguperioodi 23:18 ja asus otsustava neljandiku eel ette 56:52. Tartut tabas veerandi keskel tõsine tagasilöök kui vigastada sai Timo Eichfuss.

Kuigi Viimsi sai otsustaval veerandajal korraks juba seitsme punktiga ette, siis Tartu suutis mängu tagasi tulla. Silver Leppiku tabav kaugvise vähendas vahe ühele punktile ja Ken Karja lähivise viigistas seisu 70:70. Kellale jäi 7,6 sekundit, Viimsi pani palli ründealast mängu ja Kaarel Traumanni tabas hullumeelse lauapõrkest kolmese. Estikole jäi veel 1,2 sekundit ja viskele mängiti Silver Leppik, kelle 12. kolmepuntktivise ei tabanud.

Viimsi meeskonna kapten Kristjan Evart tõdes mängujärgses intervjuus Basketile, et väljakul oli vastamisi kaks võrdset võistkonda. „Tõeline play-off mäng ja mõlemad meeskonnad olid rünnakul rabedad. Võrdsed võistkonnad mängisid, meil oli täna rohkem jalgu, neil rohkem kogemust. Saime kuskil keskel kokku ja võitlesime võrdselt, hea meel, et suutsime võita.“

Esimeses poolfinaalmängus alistas Kadrina Karude meeskond tulemusega 83:78 KA Tallinna Kalev/TSK.

Austin Dwight Wrighteni stiilinäide.
Austin Dwight Wrighteni stiilinäide. Foto: Siim Solman

Avaveerandil näitas kindlamat minekut KA Tallinna Kalev/TSK. Kadrina oli rünnakul loogiliste lahenduste leidmisega hädas ja esimesele hingetõmbepausile mindi kalevlaste 23:16 juhtimisel. Austin Dwight Wrighteni vedamisel suutsid Karud teisel mänguperioodi alguses initsiatiivi haarata ning korraks isegi eduseisu haarata. Koos poolajavilega tabas kolmese Kalevi jaapanlasest tagamees Kazuhiko Yokoyama ja riietusruumidesse siirduti 40:37 Tallinna võistkonna eduseisus.

Tasavägise kolmanda mänguperioodi järel haaras omakorda minimaalse, 61:60 eduseisu Kadrina. Otsustava neljanda veerandaja alguses suutsid nad mitmel puhul rohkem kui viie punktiga ette rebida, kuid kalevlastel oli alati vastus olemas.

Vähem kui kolm minutit enne normaalaja lõppu viigistas Daniel Beilinsoni kolmene seisu 78:78 peale. Sellele vastas omakorda kaugviskega Tõnis Peil (81:78). Kadrina hea kaitsetöö sundis Kalevi eksima ja 1:19 enne kohtumise lõppu viis Wrighteni kahene Karud ette viie punktiga (83:78). Kalev enam skoorida ei suutnud ja finaalipääsu teenis põhiturniiri võitnud Kadrina Karud.

"Algus oli vastastel parem, aga võitlus oli see, mis meid vee peal hoidis. Tuli eksimusi ja tuli omavahelisi ütlemisi palju, aga Kadrina visa hing päästis meid täna," sõnas Karude peatreener Andres Sõber mängujärgses kommentaaris Basketile. 

Tänane finaalmäng KK Viimsi/Noto ja Kadrina Karude vahel algab Paide E-Piima spordihallis kell 18. Koroonaviiruse kiuste on tänavu juhtunud nii, et need kaks meeskonda polegi kohtunud.

Enne finaali kell 15:00 algavas pronksimängus kohtuvad Tartu Kalev/Estiko ja KA Tallinna Kalev/TSK.

Mõlemat mängu näeb otseülekandes sport.television.ee vahendusel. Publikut pole saali lubatud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles