Koolid ja lasteaiad saavad ProgeTiigri programmist tehnoloogiaõppeks ligi 300 000 eurot

Kuido Saarpuu
Copy
Esimese nelja kuuga on Eestis tasutud 804 miljonit eurot makse.
Esimese nelja kuuga on Eestis tasutud 804 miljonit eurot makse. Foto: Ibrahim Boran/ Unsplash

Selgunud on Haridus- ja Noorteameti ProgeTiigri programmi seadmete taotlusvooru tulemused – tänavu saab 60 üldhariduskooli, 3 kutsekooli ning 49 lasteaeda tehnoloogiaõppeks vajalike seadmete ostmiseks toetust üle 295 000 euro. Robootika- ja VR seadmed, 3D printerid, droonid jt uued õppevahendid jõuavad igasse Eesti nurka. Järvamaalt saavad toetust näiteks Aravete keskkool, Imavere põhikool ja Koeru keskkool.

ProgeTiigri programmijuht Kristi Salum tõdeb, et sel aastal esitati suur hulk väga häid taotlusi. „Järjest enam on näha, et IT-oskuste arendamisele lähenetakse süsteemselt. Tegevusplaanid on läbimõeldud, tehnoloogia on olulisel kohal õppekavas, seda kasutatakse erinevates õppetegevustes ja -ainetes. Hea meel on, et saame haridusasutustele toeks olla seadmete soetamisel, mis aitavad õppetööd rikastada ning on abiks õpilaste loovuse, koostööoskuse ja tehnilise taibu arendamisel,“ räägib Salum.

Haridus- ja Noorteametisse laekus kokku 308 taotlust. Toetust saavad 60 üldhariduskooli, 3 kutseõppeasutust ja 49 lasteaeda kogusummas 295 157 eurot.

Taotluste põhjal on õppeasutustel endiselt suur huvi erinevate robootikavahendite järele, mis võimaldavad programmeerimise algtõdesid omandada. Populaarsed olid sel aastal ka droonid, VR seadmed, 3D printerid ja CNC pingid.

Varasematel aastatel taotlusvoorus osalenud koolid-lasteaiad on loonud suure hulga erinevatele vahenditele mõeldud tunnikavasid ja projektiplaane, mis on nüüd kõigile kasutamiseks kättesaadavad ProgeTiigri kogumikus.

Seadmete taotlusvooru korraldab Haridus- ja Noorteamet ning rahastab Haridus- ja Teadusministeerium. ProgeTiigri programmi eesmärk on tõsta õppijate tehnoloogilist kirjaoskust ja digipädevust. Programmi tegevusi toetab Euroopa Sotsiaalfond.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles